sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Vara-serti tuli... niin siis Jedille :D

Huippu päivä, kivaa seuraa, uusia ja vanhoja tuttuja, toinen toistaan upeampia shelttejä. Mitäpä sitä muuta voisi toivoakaan ♥

Erikoisnäyttely 27.3.2011, Paimio, Tuomari: Diane Bartholomew

Fiona JUN H
"Nicely shaped head though skull a little round. Good eye & earplacement, eye a little round, Good length of neck. Nicely angulated front & rear. Tail of correct length. Narrow in front & fine boned. Movement OK, tail a bit raised. Missplaced Canine. Stands nice in profile."

Erikoisnäyttely 27.3.2011, Paimio, Tuomari: Irene Beaden

Zelda AVO EH
"Jetblack tri of good size. Head balanced but a little too deep for me. Dark wellplaced eye. Would prefer better ears. Good neck. Good frontangulation. Level topline. Would prefer better bend of stifle. Long tail. Frontmovement good but hindmovement is stilted and no drive."

Fiona ylitti taas kaikki odotukset ja käyttäytyi uskomattoman hienosti koko päivän! Ilmeisesti possunkieli nameina todella toimi, Fiona keskittyi täysillä tekemiseen ja unohti tyystin hihnan päässä rähjäämiset. Siis niin mahtava piski. Oli suorastaan ihanaa olla Fifin kanssa kehässä, kun se tuli niin täpäkkänä sata lasissa mukana. Sen seurauksena tosin häntä nousi liikkeissä, mutta eipä se haittaa. Ja siis uskomatonta, mutta ei saatu hylättyä! Tuomari katsoi hammasta. Katsoi uudelleen. Tokaisi minulle "sorry, just a minute" ja poistui selaamaan sääntö(?)vihkosta. Sen jälkeen jutteli kirjurille. Ja sen jälkeen poistui viereiseen kehään toisen tuomarin juttusille. Fiona vaan nökötti pöydällä minua tapittaen ja mie meinasin ruveta jo hihittelemään kehässä, niin koomiselta tuo tuntui. Lopulta tuomari palasi anteeksipyydellen takaisin, ja sanoi minulle jotain hampaista. Tässä jo ajattelin tulevan hylätyn. Oli siis aikamoinen yllätys saada keltainen nauha. Kehäsihteeri vielä minulle selvensi, että siis hampaan takia tuli tämä keltainen. Ilman sitä olis ollut parempi. Eikä muuten ollut mitään sanomista pienestä koosta ;)

Samaan aikaan, kun olin Fionan kanssa kehässä, alkoi vieressä Zeldan luokka. Päivi menikin Zetan kanssa ryhmäosioon. Oli kiva kurkkia mitä Zelda touhuaa samalla, kun seisotin Fionaa pöydällä. Kerkesin juuri esittämään itse Zeldan liikkeet porukassa (47 koiraa luokassa, useampi ryhmä) ja huomasin sitten, että Zelda ontuu. TAAS. Ilmeisesti tuomari ei tätä huomannut, tosin yritinkin vähän sotkea Zeldan rytmiä aina ennen tuomarin silmiä, jotta ei niin selkeästi näkyisi. Soudin ja huopasin, mennäänkö kehään vai ei... Zeldan ontumisia niin usein seuranneena olen huomannut, että yleensä kestävät tosi hetken aikaa. Ja kun oma vuoro tuli, ei koiruus enää ontunutkaan. Eikä ole tänään muutoinkaan ontunut. Mentiin siis kokeilemaan. Muutama Zeldan tyyppinen koira siinä meitä ennen sai H:ta, joten odotukset kaiken turkkinsa pudottaneelle ja umpijumissa olevalle koiralle eivät olleet järin korkealla. EH tuli siis varsin positiivisena yllätyksenä :) Luojan kiitos meillä on fyssari ensi viikolla, nyt jos koska se tuntuu tosi tarpeelliselta.. Zeldan esiintyminen oli täydellisyyttä hipovaa. On tuon koiran kanssa vaan rentoa tehdä hommia, kun se oikeasti toimii. Ja ihan tajuttoman hyvin.

Päästiin vielä kuiteskin hihkumaan riemusta ja kiljumaan ilosta, kun Jedi räjäytti potin, tuloksena NUO ERI1 SA vara-serti. Siis niin mieletöntä! 17 nuorta urosta sai erin ja Jetsku voitti nämä kaikki. On se vaan upea koira :) Näin alkaa matka kohti valion titteliä, ei jäänyt serti kauaksi.. (tai titteleitä, kun agikin lasketaan mukaan)
Ihana pikkumies Jedi

Fiona pääsi treffaamaan sukulaisiaan oikein urakalla. Nähtiin ekaa kertaa komia Riku-isukki ja myös siskopuolia enempi ja vähempi. On nuo kaikki aikas särpäköitä shelttisiä. Myös Zeldan kasvattajaa oli kiva nähdä pitkästä aikaa :)


Puolisiskokset Hertta ja Fiona

Riku-isukki ja pikkutirppana


Zeldan kuva jäi nyt tältä näyttelyreissulta uupumaan. Tosin tuo turkki on kirjaimellisesti niin olematon, että ei sitä juuri parane kuvaillakaan, hih :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti