torstai 26. toukokuuta 2011

Mie haluan kisata!!

Voi hitsit kun tekis mieli radalle. Olis niin mahtavaa päästän kisaan Zeldan kanssa ja päästellä oikein täysillä. Niin siis agility-kisoihin tietty..

Olin kisatöissä JATin kakkosluokan kisoissa (eli juuri se, mihin Zeldan kanssa lopetettiin) ja varsinkin eka rata oli kuin suoraan meille tehty. Voi tuska miten ihanaa olisi ollut päästä juoksemaan se läpi. Miten onkin mahdollista, että silloin, kun vielä kisattiin, oli kakkosen radat aina jotain pyöritystä ja vääntöä sinne ja tänne. Mutta nyt olisi ollut niin suoraviivainen juoksurata, missä olisi melkeinpä vaan voinut karjua koiralle mene mene mene. Sillä sitähän Zelda teki, ei niin väliä mitä mie tein ;)

Jouduttiin muutenkin lopettamaan niin tyhmään aikaan, kun kaikki alkoi sujua. Zeldan kepit etenivät aivan hurjasti, kun treenattiin namikipolla kepeille lähetyksiä. Se oppi oikeasti hidastamaan ekaan väliin ja itse hakemaan sen hienosti. Samoin alettiin juuri tehotreenata haltuunottoa ja pienempiä kaarroksia radalla. Eipä vaan koskaan päästy näitä kisakentille asti esittelemään..

Ihan hypoteettisesti pohdinkin ajatusta, olisiko Zeldasta vielä joskus kisaamaan..? Nyt kun sen tietää, että koira on kunnossa ja hoidettavissa, ei ajatus olisi niin mahdoton. Mutta vaikka Zeldan saisikin täysin auki ja vetreäksi, en silti tiedä, uskaltaisinko sitä agilityllä rasittaa. Kaiken tämän jälkeen. Kyllähän sitä muutaman startin voisi käydä juoksemassa, tuskin se siitä jumiin pahemmin menisi, mutta kun treenatakin voisi olla ihan hyvä.. Vaikka ei tämä meidän treenimenestys muutoinkaan järin kehuttavaa ole ollut. Lahjattomat treenaa :D

Se nyt ainakin on varma, että tänä vuonna on turha edes ajatella mitään kisoja tai treenejä. Hoidetaan koiraa ihan rauhassa, ja katsotaan miten etenee. Mie olenkin nyt ollut hurjan ahkera Zeldan kanssa, kun olen hieronut ja venytellyt sen joka ikinen päivä viikon ajan. Jes! Täytyy jatkaa samaan malliin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti