torstai 6. lokakuuta 2011

Onnistumisprosentti 100


Mie oon treenannut koirien kanssa nyt ihan hirmuisesti. Kun olen tosiaan päivät kotona, joka päivä sujuu suunnilleen näin: koirien lenkitys, lehden taittoa, treeniä, gradua, lenkitys & treeniä, lehden taittoa, treeniä, gradua, treeniä tai lenkitys jne jne. Lehden tosin sain lähetettyä eilen painoon, joten nyt tarvis ihan aikuisen oikeesti alkaa stressata gradun kanssa, hemmetti :D

Treenit koirien kanssa tarkoittaa käytännössä joko Fionan kanssa sisällä tehtäviä max viiden minuutin treenejä (Zeldalla aina paikallaolo samalla, raukka..), tai Zeldan kanssa ulkona kentällä treenausta. Sen kanssa tietty aina tehdään pidempi pätkä ja lenkki samalla. Fionan kanssa ulkoilut on oikeastaan vaan lenkkeilyä, koska siinä on sille jo hurjasti vaatimuksia.

(Katsoin muuten äsken tämänpäiväisen Victoria Stilwellin jakson, ja tuo käytti siinä samaa kikkaa toisille koirille rähjäävään koiraan, kun mie nyt olen Fionalle tehnyt. Eli heitti namin maahan, ja usutti koiran sen perään. Oikein selitti vielä, kuinka on hyväksi koiralle saada se keskittymään muuhun ja käyttämään nenäänsä. Jatketaan siis myös tätä, heh :D)

Pitäisi kuvata enemmän molempien otusten treenejä, mutta en vaan ole jaksanut. Kameran kanssa säätäminen yksinään on niin hankalaa, pitää vielä yrittää osua kuvaan, jotta siitä olisi jotain hyötyäkin. Varsinkin Zeldan kanssa ulkotreeneissä lähes mahdotonta. Nyt kuitenkin muistaessani kuvasin yhden Fionan kontaktitreeneistä. Häivytin viime kerralla odota-sanan pois, joten koiran mielessä käskyn "kii" pitäisi vähitellen tarkoittaa sitä, että siirrytään onoffiin, ja siellä pysytään! Tällä vaatimustasolla tuskin vielä pystyy häiriössä tekemään, mutta kun kotona onnistumisprosentti on sata, on siitä hyvä jatkaa. Jos suinkin pystyisin, juoksisin itse lujempaa ohi, mutta se on näin pienessä tilassa hieman haasteellista.. Mutta kun nyt ensin päästäisiin tällekin tasolle hallissa, tulee vauhdin ja etäisyyden kasvattaminen kuvioihin vasta paljon myöhemmin :)

Maria lupasi pitää meidän ryhmäläisillemme ylimääräiset treenit huomenna, käydään niissä läpi vaan kaikilta kontaktit, joten siellä sitten nähdään, missä mennään tällä hetkellä (sillähän me nyt kotona treenattiinkin, että tiedän itse, missä mennään - ja Maria kans! :D). Täytyy tehdä taas häiriön mukaan, eli pitää vaatimukset sellaisena, että saadaan 8/10 onnistunutta suoritusta ennen tason nostamista. Fiona oikeesti osaa ja tajuaa ja tekee jo tosi paljon, sen olen nyt kotitreeneissä tajunnut. Mutta se on niiiin häiriöherkkä, että vaatii aivan älyttömästi aikaa ja hermoja, että ikinä saan sen toimimaan vähääkään vaativammissa olosuhteissa. Ajan kanssa ja ilman kiirettä.

Niin ja se itse video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti