torstai 23. helmikuuta 2012

Viiun aksat

Eilen käytiin taas Vimpan kanssa aksailemassa. Tekla palautti miun tytöt hoidosta tiistai-iltana, ja samalla saatiin Viiun meille kyläilemään. Eilen illalla sitten käytiin Muffyn tilalla treeneissä tuuraamassa, eli käytännössä Lauran (ja Marian) opeissa.

Ratana oli kolmosluokan Anne Viitasen agirata. Radassa ei ollut pahemmin mitään pommipaikkoja, mutta muutama pohdittava kohta kyllä löytyi. Vikalla yrittämällä juostiin Viiun kanssa koko rata puhtaasti läpi, mutta sitä ennen riittikin säätämistä.. :D

Viiun ohjaaminen on tässä vaiheessa vallan mielenkiintoista, kun mie en yhtään tiedä, miten koira kulkee. Kaikki on siis kokeilua ja rajojen hakemista sen välillä, mihin koira irtoaa, missä se seuraa miun liikettä, kuinka paljon voin edistää tai jätättää jne.. Viiu on kyllä tasan puolesta välistä Zeldaa ja Fionaa näissä asioissa. Zelda vaan meni. Fiona taas napsii minuun kiinni, eikä tasan irtoa kahta metriä. Viiu hakee esteitä ja miun mielestäni irtosi tosi kivasti (vaikka Tekla ei taida olla samaa mieltä..?), mutta se ei taas Zeldan tapaan vahingossakaan lähde omille teilleen esteitä suorittamaan. Juuri täydellinen ohjattava siis tumpelolle ohjaajalle, koira kestää kaiken ja antaa paljon anteeksi ;)

Kontakteilla meillä on nyt vielä tekemistä. Viiu osaa kontakteille onoff-pysähdyksen ihan super hienosti, ei vahingossa kertaakaan tule läpi, ihan sama mitä ohjaaja tekee! Mutta sieltä lähteminen onkin ihan toinen juttu.. Vapautuksena on aina toiminut seuraavalle esteelle ohjaaminen, eli käytännössä vapautuskäskyä ei ole olemassakaan. Vimppa lähtee siis tosi herkästi liikkeelle, ihan sama mitä mie teen. Epävarmuutta sekä koiralta että ohjaajalta, mutta nyt kun otetaan tähän liikkeelle lähtöön selvät sävelet ja pidetään muutama erillinen kontaktitreenisessio, niin Viiu kyllä varmasti pian tajuaa, koska liikutaan ja koska ei.

Kisaamaan ei ihan vielä tällä yhteistyöllä ole asiaa, mutta kun mie opin tuntemaan koiran ja luottamaan sen tekemisiin, eiköhän me vielä kevään aikana yritetä jossain startata, hui! :D

2 kommenttia: