perjantai 17. helmikuuta 2012

Viiun kanssa treenimässä

Käytiin tänäpä halleilemassa Viiun, Teklan ja pikkupoika-Vennin kanssa. Tarkoitus oli nimenomaan se, että mie lähden Viiua koutsaamaan, mutta omat koirat otin mukaan, kun joutuvat muutenkin jo tänäpä jäämään pariin otteeseen yksin kotio. Fiona saikin tehdä pienet keinusulkeiset ja Zelda huutaa häkissä keuhkonsa käheiksi.. Maailman surkeimmat treenit, tais Zelda todeta, koko ajan pimeessä häkissä ja maailman ällöttävin villapaita niskassa (kiitos Laura! :D)

Kun nyt kerta tälle vuodelle kisalisenssin hommaan, niin olis sille kiva saada käyttöäkin. Fionaan en ihan hurjan paljon odotuksia uskaltaisi laskea, mutta minäpä nappaankin Viiun kisakaveriksi! Tai olisin napannut jo aikoja sitten, jos suinkin päästäisiin treenaamaan. Vaikeaa tämä on nytkin, kun Vimppa asuu niin kaukana, eikä minulla ole autoa, jotta pääsisin sen hakemaan. Täytyy vaan setviä ja vääntää, ja pitää Viiua vaikka välillä meillä yökylässä..

Anyway, treenit kulki suht kivasti :) Viiu on kyllä maailman täydellisluonteisin koira, mitään muuta ei koirasta voisi toivoa. Oikeesti. Se on niin lunkki, rauhallinen, tasapainoinen ja joka tilanteessa yhtä viilipytty, mutta kun lähdetään hommiin, se tekee kaiken sata lasissa. Ihan sama, mikä on laji ja kuka vie, niin aina asenne on yhtä kohdillaan! Palkkalelukin oli vähän toissijainen juttu, kyllähän siihen kiinni voi purra, mutta selvästi vaan miun mielikseni.. :)

Tarvittais me kyllä koutsaajaa sivusta seuraamaan. Tietty vieraan ohjaajan ja vieraan koiran kanssa on vähän hakemista, mutta uskon kyllä, että hyvin pian saatettaisiin löytää yhteinen sävel. Varmasti voisi saada vielä kaarroksia pienemmiksi, vauhtia lisää jne., kun oma liike ja rytmitys (sekä käsien epämääräinen hosuminen) paranisivat, jolloin koirakin ehkä paremmin pysyisi ohjauksessa mukana. Mutta kivasti Viiu korjailee ja lukee miun tekemisiäni, vaikka onkin vielä suht aloitteleva koira. Ensi kerralle nappaan kyllä jonkun kaverin mukaan kouluttamaan (varoitus vaan teille!), onneksi näitä ihania apujoukkoja löytyy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti