keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Haahuillen höyhensaarille..

...kuvaa kutakuinkin viime lauantain rally-tokokisoja Zeldan kanssa. Saanko taas kerran sanoa saman, mitä olen todennut aina uudelleen ja uudelleen kaikkien näiden harrastusvuosien jälkeen: mie en ikinä tiedä, miten tuo koira toimii! Vihdoinkin, kun luulin löytäneeni jonkinmoisen tasapainon sen viretilan säätelyyn, niin ei. Viime rally-tokokisoissa Zelda oli totaalisen kiihtynyt, ja sen takia meni suoritus säheltämiseksi. Nyt puolestaan koiruus haahuili koko radan omia teitään, eikä sitä kiinnostanut tippaakaan, mitä pitäisi tehdä. Nyyh..

Saatiin me sentään hyväksytty suoritus 90 pisteellä. Arvostelupaperin suurin "hitti" on py eli puutteellinen yhteistyö. No sitä se kyllä olikin, koko rata. Yksi kyltti jouduttiin uusimaan, ja se oli puhtaasti miun oma mokani, koira kun kiltisti seurasi käden liikettä. Kyllä tuo kroppa vaan ohjaa paremmin kuin suulliset käskyt.. Toiselta kyltiltä lähti yksi piste ohjaajavirheestä, mutta en kyllä keksi, mitä siinä mokasin? Kenties pysähdyin väärässä kohdassa kylttiin nähden?


(onnistuin sitten näemmä kadottamaan äänet videosta..?)

Kyltti 1: 360 asteen käännös oikealle: puutteellinen yhteistyö (py) -1
Kyltti 2: istu, maahan: ohjaajavirhe -1
Kyltti 3: spiraali oikealle
Kyltti 4: "saksalainen täyskäännös"
Kyltti 5: hyppy
Kyltti 6: istu, juoksua
Kyltti 7: normaali vauhti
Kyltti 8: käännös vasempaan: py -1
Kyltti 9: istu, täyskäännös oikeaan, istu: py -3
Kyltti 10: istu, käännös oikeaan, istu
Kyltti 11: askel oikealle
Kyltti 12: istu, koira eteen, ohjaajan kierto oikealta, istu: tehtävän uusiminen -3
Kyltti 13: istu, seiso, ohjaaja kiertää koiran
Kyltti 14: istu, käännös vasempaan, istu: py -1
Kyltti 15: pujottelu

Mistä sitten postauksen otsikko sai alkunsa? Pohdiskelin Sirille tuolla kisoissa Fionan ja Zeldan luonne-eroja. En mitenkään voi kuvitella, että Fionasta ikimaailmassa saisi vastaavaa haahuilijaa. Se tekee joko aivan täysillä mukana, tai jos kontakti putoaa sekunnin sadasosaksi, silloin on jo myöhäistä ja peli menetetty. Jos joskus saan Fionalle vastaavan puolen korvan kuuntelun aikaiseksi, niin kertokaa ihmeessä, miten sen tein?! (etten ainakaan enää ikinä onnistu samaa toistamaan..) Mutta toisaalta, Zelda osaa rauhoittua kisapaikalla. Se oli nytkin koko kisojen ajan hallissa mukana. Istuttiin ihan kehän laidalla, joten suorittavat koirat kulkivat nokan edestä. Pienessä tilassa hallin reunalla riitti myös koiraa ja lasta ja ties mitä, ääntä ja liikettä. Mitä tekee Zelda? Käpertyy miun toppatakkini päälle maahan pienelle kerälle ja alkaa vedellä sikeitä :) Ei se nyt unessa ollut, mutta juuri niin tyynen ja rauhallisen näköinen kuin koira voi olla. Eipä onnistuisi ikimaailmassa Fionan kanssa. Puolensa ja puolensa siis tässäkin asiassa..

Tässä kuussa onkin saman tien toiset kisat samaisessa paikassa. Jos sieltä onnistutaan haahuilemaan tai säheltämään (koiran mielialasta riippuen! :D) hyväksytty tulos, seuraavissa skaboissa päästää jo voittajaluokkaan. Jei!

Ja mikä parasta, huomasin juuri, että kesällä Jyväskylässä järjestetään kahdet rally-tokokisat peräkkäisinä päivinä! Uusi jei! Nyt Laura, Maria, Tekla, Jari ja kumppanit, kaikki mukaan lajia kokeilemaan! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti