torstai 19. huhtikuuta 2012

Viiun kanssa pailaamassa

Kyllä näitä kisoja nyt riittää! Eilen käytiin Viiun kanssa ihka ekaa kertaa kisaradalla - JATpailuissa eli Jyväskylän Agilityteamin epävirallisissa kisoissa. Jatpailuissa on kolme eri luokkaa: möllit, 1-luokka ja konkarit. Kaikissa saavat tietty kaikki kisata, mutta koiran virallinen kisaluokka otetaan huomioon. Myö juostiin Viiun kanssa 1-luokan ja konkareiden rata, sekä molemmista vielä uusinta päälle. Pakko vielä todeta, että radalle lähtiessä minua ei jännittänyt oikeastaan yhtään!! Ihan hassua, jopa Fionan kanssa röllirata jännitti enemmän kuin Viiun kanssa jatpailut..

Tämä oli nyt neljäs kerta, kun mie ohjaan Viiua ja siihen nähden meni uskomattoman hyvin! Tosi loistava homma kyllä, että lähdettiin kokeilemaan, koska nyt sain taas uutta näkemystä meidän yhteistyöstämme ja koirasta. Treeneissä samat asiat eivät nouse esille kuin kisoissa. Ensimmäisenä ajatuksena mieleen jäi se, että varmuutta tarvitaan lisää. Viiu osaa tosi hyvin esteet, ja sitä on äärettömän helppo ohjata, koska se seuraa hyvin, mutta samalla etenee itse. Sen sijaan viimeinen silaus eli suoritusvarmuus uupuu.

Tämä tuli esille muun muassa siten, että koira lopetti pujottelun kesken, kun mie erkanin kauemmas kepeistä. Tai siten, että se tuli ohi puomista, kun en vienyt sitä tarpeeksi pitkälle suoralle linjalle. Muutoinkin radoille mahtui pieniä kauneusvirheitä, jotka johtuivat ennen kaikkea huonosta ohjauksesta, mutta myös siitä, ettei me vielä ihan ymmärretä toisiamme.. Molemmat taidettiin varmistella toistemme tekemisiä, ja jos jompi kumpi oli epävarma, niin sitten oli toinenkin :)

1-luokan radalla otettiin ensimmäiseltä kiekalta tulokseksi vitonen ja toiselta hylky. Muutoinkin uusinta meni pelkäksi säheltämiseksi, kai siinä miulla itselläni jo keskittyminen katosi. Konkareissa saatiin tulos molemmilta radoilta, mutta virheitä kertyi hieman enemmän. Viiu kyllä kulkee aivan älyttömän lujaa, sen sain taas huomata! Konkareiden radan tuomari tulikin kisojen jälkeen kehumaan, että onpas siulla siinä sähäkkä agilitykoira, todella taitava! Hiukka tuo hämmästeli, kun totesin, että tämä on vasta kakkosen koira, ja ensimmäinen kerta, kun mie kisaan tämän kanssa.. Ei kuulemma siltä näyttänyt, hih :D Kontaktitkin sujuivat aivan supertäydellisesti. Mie edistin reippaasti joka kontaktilla, enkä edes katsonut taakseni, jäikö koira koko kontaktille, kun sitä odotutin onoffissa. Vasta ennen kutsumista käännyin koiraa kohti, ja hetken aikaa annoin sen näinkin odottaa. Huippu Viiu!

Tämän kisakokeilun perusteella en ehkä ihan vielä lähde virallisiin startteihin. Kyllä sieltä varmasti tulos saataisiin aikaiseksi, ehkä tuurilla jopa nolla, mutta muutaman treenin jälkeen meillä sujuu yhteistyö varmasti jo paljon paremmin, ja jää sitten turhat pienet kauneusvirheet radalta pois. Ainakin näin voi toivoa!

PS. Fiona on nyt virallisesti parasta A-luokkaa!! Kennelliiton lausunto tuli, ja niinhän paperissa vaan komeilee A/A sekä kyynäristä 0/0. Aivan supermahtavaa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti