perjantai 31. elokuuta 2012

Fyssarilausunnot

Enpä ole muistanut näitä päivittää blogiin laisinkaan. Käytin molemmat koirat fyssarilla 24.7., eli pari viikkoa Zeldan edellisen käynnin jälkeen.

Zelda: "Vas. etujalka edelleen jäykkä eteen taivutuksessa. Selkä ja niska selvästi paremman tuntuiset. Jatkakaa edelleen venytyksiä."
Fiona: "Peitsaa liikkeessä, lanneranka köyristyy liikkeessä. Lannerangan viimeisissä nikamissa jäykkyyttä palpoitaessa ja lanneselässä kireyttä."

Fiona kävi vasta elämänsä toista kertaa fyssarilla ja samankaltainen oli sanoma kuin aiemminkin. Toki tämän asian itsekin tiedostan ja sitä jatkuvasti seuraan. Varsinkin nyt kesällä, kun pikkupiski on uinut ja paljon, on sen huomannut aina uinnin jälkeen. Tai en tiedä kuvittelenko, mutta Fiona näyttää uimasta tultuaan köyristävän selkäänsä vielä enemmän kuin tavallisesti.

Pikkukoira on kyllä ravaillut melko kiitettävästi viime aikoina. Mielialasta se on täysin kiinni, kun saan sen rauhoittumaan ja rentoutumaan lenkeillä, ravi tulee automaattisesti, mutta hivenenkin kiihtyneenä ei malta muuta kuin peitsata. Ja valitettavasti Fiona on noin 99% ajasta kotioven ulkopuolella kiihdyksissä... Mielenhallintatreenit jatkukoon, ja tosiaan edistystä on jo selvästi tapahtunut!

Tässä omatoimisessa koirien hieronnassa ja venyttelyssä on aina se ongelma, että kun kaikki on kunnossa, ei millään viitsisi koiria hoitaa. Vasta sitten, kun ongelmia alkaa kertyä, tehostuu myös hoito. Vaikka varsinkin Zeldan kanssa kaiken a ja o olisi ennaltaehkäisy. Zelda on taas ollut tosi hyväntuntuinen toukokuun ontumisten jälkeen.. Talvea, pakkasia ja lumimöhröä odotellessa, kyllä sitten saa taas hieroa ja ahkerasti, toivottavasti selvitään tästä talvesta aiempia vähemmillä ontumisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti