lauantai 20. lokakuuta 2012

Lastenhoitoa ja aksaa

Viimeinen viikko on hurahtanut miulla ja koirilla lastenhoitopuuhissa. Aika lailla aamusta iltaan on päivittäin vahdittu siskon lapsia yhdessä äiteni kanssa, tässä kun on pienoinen projekti meneillään. Kaitsettavana ovat 2-vuotias poika sekä kaksi puolivuotiasta tyttöä, joten tekemistä riittää!

Lastenvahdit paikoillaan.
Koiria olen yrittänyt pitää menossa mukana niin paljon kuin mahdollista. Onneksi nuo osaavat ottaa lunkisti ihan sama missä ollaan, ja onko lapsia paikalla vai ei. Oikeastaan molemmat koirat tuntuvat kovasti pitävän vauvoista, Fiona etenkin. Fiona menee useasti nukkumaankin siten, että "kiertää" itsensä vauvaan kiinni, selkä lattialla makaavan vauvan kylkeä vasten. Samoin kun tulee aina minua vasten nukkumaan niin likelle kuin ikinä pääsee. Muutoinkin tuo vauvojen peti meinaa olla enempi koirien kuin vauvojen käytössä..

Vauva juttelee Zeldan kanssa.
Lucan kanssakin koirat alkavat jo tulla hyvin juttuun, nyt kun Luca on alkanut oppia hieman hellävaraisemmaksi. Zelda kyllä juoksee Lucaa karkuun, mutta Fiona tykkää kovasti Lucan rapsutteluista ja yrittää aina poikaa nuoleskella. Harmi vaan, että Luca on pahasti allerginen..

Lenkeillä on käyty sekä vaunuilla, rattailla, että Lucan kanssa kävellen. Fiona on taas yllättänyt, kuinka hienosti osaa kulkea millä tahansa kokoonpanolla. Jopa Lucan talutuksessa Fiona kulkee todella nätisti ja rauhassa. Zeldaa Luca on tässä kyllä enempi talutellut, Zeta kun ei pahemmin stressaa, vaikka narun päässä kulkee (tai useasti ei kulje..) rasavilli kaksvuotias.

Kieli keskellä suuta, tarkkaa puuhaa..
Ollaan sentään Fionan kanssa treenaamaankin päästy. Janin kanssa ollaan nyt pari kertaa varattu "lepakkovuoro" sdp-hallilta. Halvemmalla pääsee kun treenaa yön pikkutunneilla, ja silloin lapsetkin ovat jo nukkumassa, joten mie olen päässyt irtaantumaan. Eikä yhtään haittaa Fionan kannalta, että saadaan treenata tyhjässä hallissa ja omalla aikataululla!

Kepit on nyt edistyneet tosi kivasti. Virheitä ei ole tullut juurikaan yhtään. Eilen aloitettiin siten, että oli kaikki ohjurit ja kaksi verkkoa lopussa. Heitin ohjureita reippaassa vauhdissa pois, lopulta jäi viisi jäljelle ja loppuun yksi verkko. Otettiin myös ensimmäistä kertaa kepeille lähetys esteen takaa kierrättämällä. Heitin siis ensin koiran kiertämään hypyn, jonka jälkeen suorassa linjassa kepeille. Fiona haki kepit ihan älyttömän hyvin. Ja olipa hyvä, että oli kaksi ekaa ohjuria paikallaan, sillä koira joutui tekemään suorastaan äkkijarrutuksen ekassa välissä, kun tuli niin draivilla ja täysillä sisään. Juuri näitä onkin nyt hyvä ohjureilla treenata, että Fiona oppii handlaamaan oman vauhtinsa ja kroppansa sisäänmenoilla kaikista suunnista ja vauhdeista.

Kontaktit meni myöskin eilen juuri kuten piti. Virheitä ei tainnut tulla yhtäkään?? Tein sekä puomia että aata koira vapaana, ja molemmilla juoksin itse ohi. Nyt uskalsin jopa luottaa sen verran, etten edes katsonut taakseni kontaktilla, pysähtyikö koira. Sinne se aina jäi. Tosin tehtiin tämä pitkän ja rankan treenin jälkeen noin puoli kahdeltatoista yöllä, joten Fionalla taisi jo hieman väsy painaa. Mutta hyvä niin, tulipa onnistuneet suoritukset :)

Ratapätkillä ollaan treenailtu vetoja, persjättöjä, poispäinkäännöksiä, vastakäännöksiä, sylkkäriä, putkijarrutusta ja öö... Mitäköhän vielä, kauheesti kaikkea "uutta" ja vaikeeta. Fiona kyllä tekis vaikka mitä, mutta kun mie en osaa, niin enempi vaan sähelletään, väännetään, yritetään ja epäonnistutaan. Välillä tulee aivan timantti hienoja suorituksia, kun mie oikeesti saan itseäni niskasta kiinni ja ohjauskuviot haltuun. Enempi vaan on jotain ihan muuta.. Videota ei nyt juurikaan ole tullut napattua, mutta viikko sitten treeneissä kuvattiin koko ratapätkä, kun ensin sitä oltiin kohta kohdalta jankattu ja väännetty. Tässähän tuo viimeinen, ehkä paras yritys. Ja ihme tuuria taas, että näinkin helpossa kohdassa kuin putkeen menossa tuli virhe, juuri kun kaikki muu saatiin kunnialla läpi! :D


3 kommenttia:

 1. Ihana tuo alimmainen kuva, jossa lapsi taluttaa koiraa <3 ja hieno radanpätkä, mitä nyt vikalla putkella vähän jummas :) Meillä on vielä matkaa noin pitkiin ratoihin :P

  VastaaPoista
 2. Älkää nyt noin paljon treenatko ;) meillä menee vielä pitkään ennen kuin päästään yhdessä sinne kisoihin.

  VastaaPoista
 3. Laura, ihanaa että kerrankin voi sanoa, että älkää noin paljon treenatko :D Mun treenitahtini tuntien.. Mutta hei, Fiona osaa ehkä jo superhyvin kolmosen radat siinä vaiheessa, kun lähetään kisaan, mut varmaan tehdään Netat ja pysytään puoltoista vuotta ykkösissä pyörimässä ympyrää esteitten välissä.. Eli voidaan sit kuitenkin kisata yhdessä ykkösissä? :D

  Eeva, juu ei mekään usein kovin pitkää pätkää tehdä. Minulla tuntuu katoavan kontrolli, mitä pidempi sarja pitäisi muistaa ja osata ohjata.. Koira kyllä menis vaikka 30 estettä ;)

  VastaaPoista