sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Voi apua mikä laiskotus

Nyt olis kyllä hatunnoston paikka. Kaikille niille, jotka käyvät töissä, hoitavat kotia (mahdollisesti lapsiakin), harrastavat jotain, ja vielä treenaavat koirien kanssa. Mie en pystyisi näistä varmaan edes kahteen.. Tai ainakin näin äkkiseltään tuntuu mahdottomalta.

Osaa kyllä viedä mehut tuo töissä käyminen. Liekö sitten aamuherätykset vai mikä, mutta tuntuu, etten saa mitään aikaiseksi enää iltaisin. Tosin aina Toijalassa oleilleissa treenaaminen on ihan minimaalista kotosalla, kentällä ainoastaan saadaan jotain oikeasti tehtyäkin (kun vaan ensiks pääsis sinne kentälle..) Kaiken huipuksi mie tulin vielä kipeäksi. Kuumeessa ja flunssassa makoillaan kotona, aaargh. Se sitten viimeisestäkin tarmokkuudesta tehdä mitään koirien kanssa.

Sen sijaan miun vanhempani ovat melko kiitettävästi aktivoituneet koirien kanssa. Varsinkin Fionan. Tähän saakka kun molemmat (varsinkin iskä) ovat lähinnä vihanneet pikkukoiraa, kun se räkyttää jatkuvasti. Joku on tainnut mennä kertomaan tämän Fionalle, koska se on muuttunut lähes hiljaiseksi. Uskomatonta.

Minua suoraan sanoen pelotti mennä töihin viime viikolla, kun jätin koirat isukin kanssa keskenään kotio koko päiväksi. Annoinkin selkeät ohjeet siitä, että Zelda täytyy käyttää aamulenkillä, mutta Fionalle riittää, jos kerran pari käyttää sen hihnassa takapihalla pissalla. Nuo kun eivät ole juurikaan Fionaa lenkittäneet, kun se kiskoo ja huutaa (ainakin silloin kauan sitten, kun ovat sen kanssa ulkona käyneet). Maanantaina sitten töissä nähtiin isän kanssa pikaiseen, kun minulla loppui ja tuolla alkoi duuni. Siinä sain kuulla, että koirat olivat olleet pari tuntia pihalla isän kanssa, ja Fiona oli ollut ihan hiljaa. Vaikka naapurin koirakin räkytti pihassa, niin Fiona ei ollut päästänyt pihaustakaan. Wtf??!

Ja sama kuvio on toistunut lähes joka päivä. En voi käsittää, mistä tämä johtuu?? Ainoa selitys taitaa olla meidän haukkumattomuustreenimme hallilla. Olihan pikkukoira viime agitreeneissäkin hiiren hiljaa. Lisäksi olen itse käyttänyt Fionan nyt pari kertaa hihnan päässä pihalla pissalla, jotta näkisin miten homma toimii, ennen kuin menin töihin ja jätin pissatuksen vanhempien vastuulle. Jotenkin se on nämä nyt yhdistänyt, että pihallakaan ei saa haukkua..

Vaikka on kyllä hauska katsoa, kun isukki ihan tohkeissaan touhuaa koirien kanssa. Leikittää ja riehuttaa niitä, ja varsinkin Fionaa palkkailee ahkerasti makkaralla, kun tekee luoksetuloja ym. Kiellän kyllä varmaan kolme kertaa päivässä syöttämästä koirille herkkuja, jotenkin kun niillä on aina tapana paisua Toijala-vierailujen aikana. Mutta ehkä tässä tapauksessa on parempi antaa tuputtaa nakkeja naamaan. Ja onhan se niin, että nameilla ei voi saada juurikaan vahinkoja aikaiseksi, toisin kuin liialla rankaisulla.

Lisäksi toinen aivan käsittämätön juttu tapahtui tällä viikolla, ja vielä kahtena päivänä: Fiona on kakannut sisälle. Se on ollut jo yli puoli vuotta sisäsiisti, ja nyt tällaista. Siiiiis...?? Maanantai-aamun voin ehkä juuri käsittää. Mie tosiaan heräsin töihin viideltä ja tietty koirat nousivat samalla. Käytin Fionan pihassa pissalla ja lähdin duuniin. Porukat heräsivät joskus muutaman tunnin kuluttua. Fiona oli koko aamun ihan hoo moilasena, eikä tiennyt miten tässä nyt pitäisi toimia. Kai sillä meni pasmat niin sekaisin, ja kun miekin lopulta katosin, ettei tajunnut pyytää ulos?? Ihmettelen silti suuresti. Seuraavana päivänä oli myös tehnyt kakat joskus aamupäivästä sisälle. Tosin nyt aloin jo epäillä ruokaakin, koirat kun saivat pitkästä aikaa neuta. Lisäksi käytin Fionan edellisenä yönä kakalla, kun se herätti yöllä ja pyysi ulos. Maha siis saattoi olla jokseenkin sekaisin neusta. Nyt on taas ollut siisti, enkä näiden kahden päivän jälkeen ole mitään vatsa-ongelmiakaan havainnut, vaikka neun syönti jatkuu.

Mutta on nuo koiratkin vaan outoja otuksia, yritä nyt sitten keksiä, mistä alkoi yhtäkkinen hiljaisuuden aikakausi ja miksi on tehnyt sisälle. Ehkä juuri tällaisten asioiden takia elämä koirien kanssa onkin niin jännää ;)Keppimaakari ylpeänä saalistaan


Iso suu pieni koira


Salakuvausta ikkunan läpi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti