lauantai 7. toukokuuta 2011

Ah mikä näyttelypäivä =)

Voi vitsit miten kiva päivä takana Tampereen KV-näyttelyssä. Mie sain taas niin sanotusti uusia näyttelykokemuksia, kun ei ollut koiria mukana, ei ollut kameraa mukana, eikä ollut tiiviisti kaveria mukana. Tietty kaverin kanssa on kivaa, mutta voi miten luksukselta tuntuukaan, kun voi mennä ihan vapaasti ilman mitään velvollisuuksia ympäri koko näyttelypaikkaa. Vitsit mie tykkään. En yleensäkään jaksa olla kauaa samassa paikassa, ja välillä huitelen siellä sun täällä ja tuolla, niin yksin pääsee tosiaankin vapaasti toteuttamaan omaa päätään, hih :)

Parasta oli tietty kaikkien kivojen tuttujen näkeminen. Sen takiahan näytelmissä suurelta osin käydään, seurustelemassa. Vaikka tällä kertaa suurin syy lähteä oli kyllä Koiratanssin SM-kisat (Kennelliiton viralliset kisat siis). Olin ekaa kertaa seuraamassa HTM-luokkia (heelwork to music - seuraamista musiikin tahdissa) ja täytyy todeta, että olipa positiivinen yllätys. Mielettömän hienoja ohjelmia sisälsi myös htm, melkein osa jopa näyttävämpiä kuin freestyle-ohjelmat.

Oli kyllä niin ihanaa pitkästä aikaa seurata koiratanssia. En voi sille mitään, mutta taas tuli tippa linssiin tiettyjen esitysten kohdalla. Koiran into tehdä hommia oman ihmisensä kanssa, mieletön yhteistyö ja iloinen fiilis on niin hienoa katsottavaa, ettei voi muuta kuin tuijottaa silmät kosteina huokaillen.. Ja samalla tuli taas mieletön palo päästä itsekin tekemään koiratanssia. Jos ollaan kesä Jyväskylässä, olisi kyllä pakko liittyä taas mukaan treeniporukkaan.

Minulla on kyllä edelleen haaveissa, että joskus me vielä Zeldan kanssa kisataan ihan oikeissa koiratanssikisoissa. Kun nyt ensin saadaan koira hoidettua kuntoon, että uskalletaan jälleen treenata ja homma on Zeldallekin mielekästä. En vaan ymmärrä, miten ikinä pystyn itse kisaamaan. Nyt jo jännitin ihan hirveästi osallistujien puolesta (varsinkin tuttujen sellaisten), ja mietin katsomossa, kuinka kamalaa olisi astella areenalle. Hyi! Agilitykisat on älyttömän helppoja, tokokisoissa alkaa paineet nousta ja koiratanssi on jotain aivan kamalaa :D (on me sentäs uskaltauduttu yksiin näytösluokan kisoihin ja Jyväskylän KV-näyttelyssä neljään näytösohjelmaan yhden viikonlopun aikana)

Koiratanssien ohessa aika vierähti shelttikehän laidalla. Paljon tuttuja koiria oli sielläkin kehässä. Mainittakoon nyt Jedi-miekkosen hieno suoritus nuorten luokassa, luokkavoitto ERI-arvostelulla, onnea Jedi!! Valitettavasti jäi SA saamatta. Tuomari oli varsin oikeudenmukainen, melko tiukka mutta sopivalla tavalla. Tuomari tuli vielä kehän jälkeen jutulle siihen meidän porukkamme luo, ja totesi, ettei ole arvostellut näin laadukkaita shelttejä missään muualla kuin Englannissa, ja tulee varmasti muistamaan tämän päivän. Mukava miekkonen ;) Onneksi en vienyt prinsessaa ja keijua pilaamaan tuomarin mielikuvaa suomalaisista shelteistä, hehe ;D

Toki näytelmissä taas piti shoppaillakin, ja paljon tuomisia tarttui mukaan. Kettu-kettuliini ja näätä-näätäliini saivat jatkoa pesukarhulla. Ensin meinasin ottaa varsin järkyttävän näköisen rusakon, mutta viime hetkellä tilalle vaihtuikin pesukarhu. Tässä tuli vaan ongelma vastaan. Rusakko nyt olisi tietty saanut kutsumanimen pupu-pupuliini. Mutta milläs nimeät pesukarhun?? Pesukarhu-pesukarhuliini ei oikein istu suuhun leikin temmellyksessä...

Lisäksi ostin uuden remmin, jossa on lukko molemmissa päissä. Olen kauan haaveillut, että saisi talutettua koiria yhdellä narulla. Kun ne kuitenkin kulkevat aina tiiviisti kylki kyljessä kiinni. Ja me kuitenkin liikutaan paljon esim. asemalla ihmismassan keskellä ison tavaramäärän kera. Ja mie olen aina solmussa hihnojen kanssa. Josko tämä toisi elämään helpotusta, testaillaan. Käyttökokemuksia seuraa perässä :)

Summa summarum: huippukiva päivä takana. Suuren suuret onnittelut kaikille näytelmissä menestyneille sekä erityisesti koiratanssin uusille Suomenmestareille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti