tiistai 14. kesäkuuta 2011

Häiriö-aksaa

Edelliset agitreenit Fionan kanssa sujuivat niin hyvin, että nyt otettiin vähän takapakkia vuorostaan. Hallilla oli jatkuvasti muutakin porukkaa, ja jotenkin noista bortsuista lähtee ääntä putkissa ja kontakteilla. Vähän liikaa vielä meille, ja Fiona karkaili taas pitkin treeniä enemmän kuin laki sallii. No okei, ei mitään verrattuna reilun kuukauden takaisiin omiin reissuihin, mutta kuitenkin.

Agin keskellä otettiin pieni pätkä rauhoittumistreeniä, missä mie istuin maassa ja silittelin koiraa, se ihan itse vielä könysi syliin. Niin kauan sujui hyvin, kunnes viereiseltä kentältä kuului putken läpi juoksevan koiran äänet.. Niinpä.Alkuun otin puomin kontaktia muutaman kerran. Pidin koiran hihnassa, koska se rauhoittaa Fionaa aivan hurjasti. Eikä suo sille mahdollisuutta lähteä huitelemaan kesken kaiken. Tehtiin nyt vasta niin, että jätin koiran alastulolle odottamaan, ja menin itse puomin päätyyn, käskyllä Fiona siirtyi onoffiin. En usko, että se olisi malttanut pysähtyä, jos mie tulen vieressä samaa vauhtia alas.. Tehdään koko puomia sitten, kun päästään yksin halliin.

Sitten kokeiltiin ekaa kertaa 180 asteen käännöstä hypyillä, ja kyllä osasikin olla vaikeaa. Välistä vedot, siivekkeiden kierrot ym. on paljon helpompia :D Videolla nämä sähellykset.

Hyppyjen jälkeen oli vuorossa keinu. Ekalla kerralla piti nostaa puoleen väliin, ja siitä meni itse loppuun, ei taas muka muistanut, mikä tää nyt on. Sen jälkeen olisikin singonnut keinulle joka kerta pää viidentenä jalkana. Hihnassa mentiin edelleen, ja Laura pehmensi laskua ylösmenopäässä. Pari kertaa jarrutin nameilla, mutta nyt tehtiin jo ihan reippaasti muutama niin, että selkeästi tarjosin namin vasta, kun keinu on maassa. Hyvin se vaan jarruttaa siellä lopussa, ja tulee täyttä laukkaa kontaktille saakka. Toivottavasti ei onnistuta mitenkään pilaamaan keinua missään vaiheessa, vaikuttaa nyt niin hyvältä.

Verkkokeppejä tehtiin nyt neljännenkö(?) kerran. Laitettiin heti kahteen peräkkäiseen saman puolen väliin ohjurit. Ja ekan pujottelun jälkeen otin jälkimmäisestä ohjurista verkon kokonaan pois. Ei reagoinut mitään. Sitten lähti toisestakin ohjurista verkko. Ei taaskaan mitään merkitystä. Lopulta otettiin myös ohjuri pois jälkimmäisestä välistä. Nyt voi taas ihmetellä, mitä tuon pikkukoiran päässä liikkuu.. Se ei suinkaan tullut pois pujottelusta tästä tyhjästä aukosta, vaan hyppäsi edellisen ohjurin yli. Siiis....??? Ihme tyyppi, ei voi muuta sanoa :D Laitettiin tyhjään väliin ohjuri takaisin, ja edelleen hyppäsi ekan ohjurin yli. Siihen verkko takaisin, ja meni hyvin koko kepit. Kun vaan saadaan ehjiä ohjureita lisää, täytyy alkaa sirotella niitä pitkin keppejä, ja ottaa verkot pois niiden kohdalta. Vähitellen sitten karsitaan sekä verkkoja että ohjureita, eiköhän se vielä opi.

Hyppytekniikkatreenissä kokeiltiin muuttaa vikaa väliä niin, että tasaisen sarjan jälkeen koira joutuukin arvioimaan vikan hypyn ponnistusetäisyyden. Hienosti osasi Fiona sovittaa askeleensa kuvioon, videolla tämäkin pätkä.

Vikaksi otettiin vielä kunnollista rengasta. SportDogParkin renkaan Fiona menee todella hienosti, takaakierrot ja kaikki aivan pro. Jattilassa ollaan tehty vaan pientä, lähes maassa tukien välissä olevaa rengasta. Joskus kokeilin kunnollista, vaijereissa roikkuvaa rengasta, mutta se heilui ja kolisi ja oli Fionan mielestä jotain aivan kamalaa. Olin siis varautunut, että nyt opetellaan hitaasti ja rauhassa rengas. Mutta mitä vielä, mie menin toiselle puolelle, ja Laura piti hihnassa toisella puolella, niin Fionahan sinkosi renkaan läpi ennen kuin kissaa ehdin sanoa. Eipä ollut ongelmia siinäkään. Niin ei vielä onnistunut, että mennään yhtä aikaa (menee sivusta), mutta kun mie otan vastaan toisella puolen, niin hyvin tulee. Tästä on helppo jatkaa treeniä.

Kiitos taas Lauralle käskytyksestä, on kyllä helppo treenata, kun personal trainer neuvoo vieressä, hih :D (saiskohan jostain semmosen omaa kuntoiluakin varten..? ;))

3 kommenttia:

 1. Ei ne nyt niin huonosti menneet ne treenit häiriöstä huolimatta. Paljon saitte onnistumisia tehtyä ja kyllä Fionakin pystyi tekemään ja keskittymään vaikka pää kääntyilikin. Takaisinkin tuli joka kerta kun kutsuttiin eikä lähtenyt viereisille kentille rallia juoksemaan.

  Vilkkaalla koiralla joudut itse totuttelemaan että se näkee ja kuulee (luultavasti koko loppu ikänsä) agi hallilla häiriötekijät. Pääasia kuitenkin on että se pystyy noista häiriöistä huolimatta tekemään sille annetut hommat.

  VastaaPoista
 2. Niinhän se menee. Ja täytyy noita treenejäkin vähän rytmittää sen mukaan, miten hallissa on porukkaa. Helpommat kriteerit ja vähemmän kiihdyttävät jutut, kun on häiriötä, ja sit opiskellaan uutta ja vaikeempaa, kun saadaan keskittyä ihan rauhassa.

  Hyvää tekee kaikki harjotukset, ja hurjasti Fionakin vaan edistyy koko ajan <3

  VastaaPoista
 3. Vähänkö minua hymyilytti kun katsoin videon... arvaa ketä muu hokee koko ajan treeneissä: "täällä, täällä...." :D
  Mut mä luulen että nuo jää meiltä pois kun aletaan luottamaan että koira osaa ilman meidän höpöttelyjäkin ;)

  VastaaPoista