perjantai 17. kesäkuuta 2011

Agin SM jänskättää!

Nyt on taas sellainen hetki, kun on lupa olla hieman katkera.. Siitä siis, kun ei päästy paikan päälle seuraamaan agilityn SM-kisoja Nastolaan. Olis ollut niin ihanan kutkuttavaa päästä taas nauttimaan täysillä kisatunnelmasta ja moikkaamaan kaikkia ihania tuttuja, joita näkee ehkä kerran vuodessa (niin, siellä äs ämmissä).. Fionan lähisukulaisista Hyrrä-äippä ja Netta-mummo kisaavat joukkueissa, sunnuntain yksilökisoissa Netan lisäksi myös Riku-iskä. Oikea perhekokous, josta me jäätiin paitsi. Myös Siro-siskon ja Raiku-veljen omistajat ovat kisaamassa vanhempien shelttiensä kanssa.. Oon mie nyt vähän katkera kyllä.

Käytiinkin lievittämässä tätä tuskaa meitin sohvaperuna-SM-koirien kanssa hallilla :) Fiona yllätti taas. Se oli niiiiiin rauhallinen. Oikeesti! Ei tullut edes mieleen, että tarviis napata se välillä aina syliin, kun toinen vaan teputteli vieressä ravilla!! kieli pitkällä roikkuen. Uskomatonta, jeee! :D Muutamat kerrat jossain väleissä se otti ja lähti, ja kävi taas juoksemassa ne perhanan putket.

MUTTA. Muutaman kerran sain tilanteen pelastettua, ja putket jäi juoksematta. Kerran vielä pikkukoira juoksi suoraan putken suuaukolle, mie huudan perässä ja yritän innostaa sen tulemaan luokse. Pää pyöri ja etutassut kävivät vuoron perään, kun kaveri mietti, mennäkö putkeen vai tullako luokse. Ja lopulta se unohti putken ja palasi takaisin, mikä upea pelastus :D En kyllä vielä ihan hetkeen aio putkia ottaa treeneihin mukaan..

(en tiedä, mikä hetkellinen outo äänihäiriö videolla on mukana)Keinulla edettiin niin pitkälle, ettei kukaan enää sitä vaimentanut, vaan sai laskea vapaasti. Vähän tämä alkoi kuitenkin jänskättää, joten palattiin kaksi askelta taaksepäin ja himmattiin keinu vasta, kun koira on juossut kärkeen saakka. Ja kerran Fiona onnistui jopa putoamaan keinulta, en tiedä mitä tapahtui.. Reippaasti sen meni joka kerralla kuitenkin, joten ensi treeneissä nähdään, jäikö hyvä vai huono fiilis keinusta.

Tajusin muuten vasta nyt videolta, että Fiona siirtyi keinulla itse onofiin! Sitä ei ole siltä koskaan pyydetty, enkä ajatellut keinulle ottaakaan, kun Fiona on niin pieni ja kevyt. Mutta kun se tulee noin luonnostaan, niin en nyt tiedä, kannattaisiko kuitenkin pyytää ennen vapautusta. Nykyisin tuntuu monella olevan käytössä ja hyvin toimii (jos ei ole pomppiva keinu ja kevyt koira). Olisiko tästä kenelläkään jakaa kokemuksia? (esim. Viiun videolla näkyy keinun onoff-suoritus)

Puomin kontaktit sujui superisti. Fiona oli tosiaan niin laiskalla tuulella, että uskalsin ottaa koko puomin vapaana. Tähän saakka ongelmana on ollut se, etten ehdi koiran mukana kontaktille. Mutta nyt Fiona laukkasi vieressä juuri sitä vauhtia, mitä mie sen mukana juoksin. Ja näin saatiin hyvät pysäytykset.

Hyppykuviotreeni oli vähän liian haastava, joten ei siitä sen enempää :D Saatiin kyllä sujumaan, mutta välistävedoissa ja takaakierroissa riittää paljon opeteltavaa. Tosin teinkin ne heti alkuun, jolloin koira oli vielä paljon enemmän kiihdyksissä.

Kokeilin myös juosta radanpätkän Viiun kanssa, hih :D Tuntui niin hassulta. En oikeasti tiedä, koska viimeksi olisin mennyt rataa jonkun koiran kanssa. Ehkäpä Zeldan viimeisissä kisoissa, jotka olivat helmikuussa 2010. Sitä tässä vähän pelkäsinkin, että omat olemattomat taidot ehtivät ruostua aivan totaalisesti, ennen kuin Fionan kanssa oikeasti päästään jotain tekemään.. Näin sitä opetellaan taas molemmat ^^

Laitetaas loppuun vielä Viiun ke-ke-ke-ke-treenipätkä, kun senkin jaksoin koostaa :) Ihana Venni seuraa radan reunalla, kun äippä aksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti