sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

95 pistettä

Ohessa alokasluokan ratapiirros
Ensimmäiset rally-tokokisat on nyt takana, ja voin sanoa, että hauskaa oli! :D Suoritus oli aika lailla juuri sellaista, mitä lukemalla ja videoita katsomalla olin lajista ymmärtänytkin. Se taas tuli vähän yllätyksenä, kuinka pilkun tarkkaan ja yksityiskohtaisesti tuomari selitti radan rataantutustumisessa läpi kyltti kyltiltä. Käytännössä siis näytti jokaisella kyltillä, mitä niillä tehdään. Eipä ainakaan ollut vaikea oppia rataa ;) Ratakin oli kyllä tosi helppo, meille niitä ehkä vaikeita kylttejä kun ei ollut sattunut mukaan.

Zelda oli varsin pro! Alussa koko homma lähti vähän jäykästi käyntiin, eikä koirakaan tainnut tajuta, että tässä oikeasti ollaan hommissa. Loppua kohden fiilis rentoutui, ja minullakin oli oikeasti kivaa radalla :D Ei mitään tietoakaan tokokisojen panikoinnista ja jännityksestä (paitsi radalle lähtiessä tosiaan), sen sijaan sai suorittaa tehtäviä rennosti ja omaan tahtiin, täysillä koiraan keskittyen. Me like!Virheet suorituksessa:
1vp 1. kyltti (koira maahan ja ympäri kierto): taluttiminen kiristyminen
1vp 2. kyltti (360 astetta oikealle): puutteellinen yhteistyö
1pv 4. kyltti (270 astetta käännös vasempaan): taluttimen kiristyminen
1vp 5. kyltti (pujottelu edestakaisin): taluttimen kiristyminen
1pv 7. kyltti (360 astetta vasempaan): taluttimen kiristyminen

Rally-tokossa maksimipistemäärä on 100, ja me päästiin siis 95:een. Ja näistä neljä pistettä meni miun hihnakämmäilyistäni! Voi että. Sitähän pelkäsin, että en osaa toimia koira remmissä, ja näemmä en osannut. Siis niin tyhmiä virheitä, jotka olisi välttänyt vain ja ainoastaan antamalla koiralle löysemmän hihnan. Voi huokaus ;) (jos olisin tämän tajunnut tehdä oltais muuten voitettu, nyt sijoitus 10.).

Olen vielä niin tottunut siihen, että aikanaan tokossa otin remmin tosi lyhyelle, sillä jos koira vähänkin yrittää irtaantua seuraamisesta, nappaa hihna kiinni ennemmin kuin antaisin lisäkäskyjä. Tuttuun tapaan kasasin remmin kunnon sykkyrälle vasempaan käteen, niin että Zelda oli minimaalisen narun päässä koko suorituksen. Kuinka tyhmä ihminen voi olla?! :D Mutta tiedetäänpä seuraavassa kisassa; naru löysälle ja koiralle niin paljon vapaata kuin se tahtoo, tässä lajissa kun saa käskyttää ja käyttää käsimerkkejä niin paljon kuin sielu sietää (ainakin alokkaassa). Lisäksi Zelda edistää seuraamisessa, ja olen tottunut korjaamaan sitä aina "heilauttamalla" itseäni vasemmalle, usein vielä vieden vasenta kättä taakse. Tietty nyt, kun siinä kädessä oli hihna, joka kerta nappasi talutinta kireälle. No mutta onneksi on video, mistä näkee omat tekemisensä! Ja hauskaa treeniähän tämä vaan oli :)

Yksi virhepiste lähti puutteellisesta yhteistyöstä heti toisella kyltillä. Alku tosiaan lähti jähmeästi käyntiin, mutta ei tuo yhteistyö nyt hirmu puutteelliselta videolta katsottuna näytä.. Tiedä sitten, miksi piste katosi. Zelda teki kyllä koko radan aivan superisti, ei vois yhtään tyytyväisempi koiraan olla! Kaiken huipuks koiralla oli vielä juoksut päällä ja pöksyt jalassa. Ei kyllä häirinnyt yhtään.

Nyt jäi hinku päästä pian taas kisaamaan. Ja erityisesti hakea pian kaksi muuta nousutulosta alokkaasta, että päästään pian avoimeen ja ennen kaikkea eroon hihnasta ;D Voin kyllä suositella rally-tokoa lämpimästi kaikille, kenellä koira on vähääkään hanskassa, seuraa käsiohjausta ja osaa suunnilleen peruskäskyt. Helppo ja hauska laji, jonka kisakynnys ei ole järin suuri :)

Lenkillä kisapaikalla. Lara näyttää mallia, kuinka remmiä pidetään. Miulla taas talutin kireällä.. Niin.. :D

PS. ONNEA huisin paljon kaikille uusille agilityn Suomenmestareille! Etenkin Jennalle uskomattomasta tuplakullasta sekä hienoista sijoittuneista kasvateista!!!

4 kommenttia:

 1. Harmi kun ei ollut puhetta tuosta hihnasta! Mutta todella hienosti silti meni!!! Meidän ihan ekoissa kisoissa minäkin sain -2p hihnan takia... Mutta seuraavilla kerroilla muistin pitää hihnan löysällä. Onneksi hihnasta pääsee eroon sitten AVOssa. Mutta todella hienosti startattu! Ja videolta kun nyt näin niin todella upeaa yhteistyötä :)

  VastaaPoista
 2. Tanja, niin mie arvasin senkin, että tulee joku juttu vastaan, mitä en oo tajunnut edes ajatella! Nyt se oli tämä hihna :D (seuraavissa kisoissa ehkä jotain muuta?) Ja niinhän se menee, että kantapään kautta oppi puree parhaiten..

  Kiitoksia, Zelda oli kyllä ihana. Toinen tekee niin tohkeissaan häntä pystyssä :)

  VastaaPoista
 3. Ton mäkin olisin selvittänyt pikkuisella harjoittelulla ;)

  Ehdotin Lotalle ja Taikalle seuraavaksi lajiksi rallytokoa.

  VastaaPoista
 4. Laura, dodi, elä nyt ainoostaan muille ehdottele, vaan kisaamaan sieltä! Alokkaan kyltit on tosi helppoja, kun ne vaan ite oppii muistaan ja tekee koiran kans muutaman kerran läpi. Seuraavat kisat on elokuussa Espoossa, ja mie ainakin oon menossa ;) Seuraan saa ja on toivottavaa liittyä!

  VastaaPoista