sunnuntai 21. elokuuta 2011

Verkkokepit

Jos joku lukija on opettanut koirallensa kepit verkoilla ja ohjureilla, niin kertokaapa tarkalleen, miten tämän teitte!? Siis verkkojen poiston.

Fiona on nyt muutaman kuukauden tehnyt keppejä, mutta hyvin harvoin, ehkä kerran pari kuussa. Toivottavasti jatkossa päästäisiin vähän useammin treenaamaan. Itse asiassa ilmoitin pikkukoiran mukaan agiryhmään, mutta en ole vielä päättänyt, otanko paikkaa vastaan. Voi olla, että ohjatuissa ryhmätreeneissä otetaan vaan kymmenen askelta takapakkia etenemisen sijaan, kun häiriö on väkisin niin suurta. Taas treenatessa pikkupiski lähti heittämään omaa rundia hallissa, vaikka häiriö oli toisessa päässä hallia ja varsin hiljaista.. Ja niin, ei tehdä vieläkään putkia. Ehkä vielä joskus.

Mutta ne kepit.

Nyt on ekaa kertaa ollut kaikki ohjurit verkkojen sisällä, niitä kun ei aiemmin ollut saatavilla. Verkkoja on alettu poistaa vähitellen. Fiona tekee tosi hyvin silloin, kun tyhjät välit eivät ole peräkkäin tai edes toisiinsa kosketuksissa. Mutta heti, jos on enempi tyhjää, alkaa se roiskia ohjureiden yli. Toki aina kun tuli virhe, lisättiin verkkoja paikalleen, jolloin taas meni hyvin.

Mutta olisiko parempi tehdä nyt hurjasti toistoja siten, että joka toinen verkoista on poissa. Ja vähitellen yrittää poistaa lisää niin, että on perättäisiä välejä kokonaan auki? Vai kannattaisiko verkkoja vetää vähitellen sivulle siten, että ne mukamas ovat "henkisenä tukena" olemassa, mutta käytännössä koiralla on mahdollisuus tulla ohjurin yli? Entä kannattaisiko kaikki verkot poistaa ensin ja alkaa vasta sitten napsia myös ohjureita pois? Toki näitä kaikkia mietitään ja keskutellaan treenikamujen kanssa, hyvää vinkkiä olen saanutkin :) Mutta olisi niin kiva kuulla muidenkin kokemuksia, miten olette tehneet?? Fionalla on keppeihin kyllä tosi hyvä draivi, se menee niitä kuin kone ;)

Todettiin myös se, että ei kannata tässä vaiheessa jättää koiraa odottamaan kepeille lähdössä. Parempi on joko lähteä yhtä aikaa vauhdista, tai lähettää koira edellä (haki muuten tosi hyvin sisäänmenot myös vinoista kulmista - ei kertaakaan ohi!). Jos se joutuu odottamaan lupaa lähteä, nostaa kierrokset liikaa ja virheiden mahdollisuus kasvaa silmissä. Tämä kannattaa ottaa huomioon myös muita esteitä tehdessä, en ole aiemmin tajunnutkaan.. Hyvähän se on treenata odottamista radalle lähdössä, ja hienosti Fionalta sujuukin, mutta kun tarkoitus on rauhoittaa koiraa, voi tässä tapahtuakin juuri toisin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti