torstai 25. elokuuta 2011

Voihan bakteeri

Pikkukoiralla on silmätulehdus. Eilen pukkasi oikein kunnolla vihreää paksua limaa silmäkulmasta, yöks. Tänäpä aamulla töissä aloin heti soitella mahdollisia eläinlääkäreitä läpi, mutta kummasti joka paikassa oli aivan täyttä, tai sitten pari aikaa keskellä päivää. Onneksi on olemassa ihana ystävä Laura (ja vielä viereisellä laitoksella töissä ;)), joka käytti meitit keskellä päivää lekurilla ja Fiona sai silmätippoja. Kiitos!! Eiköhän se näillä parane.

Tuli taas kerran mieleen koirien vakuutukset ja ajatus siitä, että Fionalle kyllä tarvis vakuutus ottaa. On se sen verran tapaturma-altis otus. Zeldallahan vakuutusta ei ole, eikä olisi kyllä ollut tarvettakaan. Zeta ei ole koskaan käynyt ell muuta kuin rokotuksissa, se on ollut kaikin puolin terve kuin pukki. (jos ei lasketa mukaan ontumisia, joiden takia onkin juostu ties missä, mutta kaikki ovat samaa mieltä - ei tässä oo mitään vikaa) Tämä oli oikeastaan minullekin eka kerta, kun koira sairastui ja tarvi lääkärille soitella. Samalla kysäisin Fionan napatyrästä ja ell oli vähän kiikun kaakun leikkauttaisiko. Ei mikään pakko, mutta melkein kannattaisi, mutta seuraillaan ja ja.. Niin, katsellaan. Ehkäpä vielä joku kerta käydään sekä kohdun poistossa että napatyrän poistossa, mutta ei nyt ainakaan vielä. Suurin riski tuossa nyt taitaa olla se, että esim. metsässä riekkuessa risu ottaa tyrään kiinni. Se on sen verran ulkoneva, ja Fionalla on meno sen verran hurjaa ryteiköissä..

Eilen tehtiin jotain vanhaa tuttua monen vuoden tauon jälkeen - käytiin ohjatuissa tokotreeneissä! Mutta ehei, me ei treenattu, seurailtiin vaan turvallisesti kentän laidalta, hih. Enhän mie enää osaiskaan käydä missään ohjatuissa treeneissä... Paitsi Johannan treenit on ihan oma lukunsa, mutta siellä ei oikeastaan opeteta koiraa, vaan ohjaajaa ja mietitään tanssijuttuja. Kukin saa kouluttaa koiran tyylillään. Mutta niin, kyllä nousi taas ajatuksia mieleen ohjausta katsellessa.

Oltiin seuraamassa Teklan ja Viiun treenejä, joita veti eräs tokotuomari. Ihan perusharjoituksia tekivät kaikki koirat, ja oikeastaan samaa mitä Zeldakin on aikanaan jankannut (muun muassa luoksetulossa ja liikkeessä seisomista). Monessa jutussa olin ihan samoilla linjoilla kouluttajan kanssa, mutta joissain asioissa olisin alkanut vänkäämään vastaan, miksi näin. Sitä vähän "pelkäänkin" nykyisin ohjattuun koulutukseen menemisessä, että mitä jos en olekaan yhtään samoilla linjoilla kouluttajan kanssa. Täytyy aivan älyttömän tarkkaan katsoa, kenen treeneihin menee, ja mieluusti tuntea kouluttajan metodit etukäteen.

Tekisi kyllä todella hyvää päästä Zeldan kanssa jonnekin ohjattuun treeniin. Oikeastaan ruutu- ja tunnaritreenit riittäisivät tällä erää. Ehkä vielä jossain vaiheessa saan aikaiseksi ostaa jostain yksityisen tokotreenin, kyllähän noita hyviä kouluttajia olisi tarjolla ihan lähiseudullakin. Itse asiassa Fiona vasta taitaisikin kaivata vierestä seuraajaa tokoiluun. Toisaalta se ei vaan osaa vielä mitään, niin että sitä varsinaisesti voisi treenata, joten ehkä vielä kasvatellaan malttia ja hermoja hommia tehdessä. Mihis tässä olis kiire valmiissa maailmassa :)

Tokojen jälkeen käytiin vielä metsälenkillä ja koiria uittamassa. Ranta oli Fionalle suuresti mieleen, ja sehän olisi vedellyt ympäri järveä, jos vaan luvan olisi saanut ;)

Tekla ja Viiu reenaa ;)

Reissuun mahtui myös muita kuvattavia.. Palkka silmissä Tydelläkin.

Ihana herraskoira 11v.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti