sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Hoppee ei oo häppee

P-H kennelpiirin tokon hopeajoukkue
Tehtiin melkein deja vuut. Viime syksynä piirinmestaruustokoissa Valkeakoskella onnistuttiin Zeldan kanssa säheltämään oikein kunnon teolla ja nollaamaan seuraaminen. Kaikista maailman liikkeistä seuraaminen. Loput meni kyllä hyvin ja saatiin II-tulos reilulla 150 pisteellä. Sen sijaan joukkuekaverit Toijalan seudun koirakerhosta tekivät nappisuoritukset ja voitettiin seuralle ensimmäinen piirinmestaruus kautta aikojen.

No, tällä kertaa sitten nollattiin liikkeestä maahanmeno. Varsin uskomatonta sekin. Joukkuekaverit Tampereen seudun koirakerhosta puolestaan tekivät hienot ykköstulokset, joten joukkueena saatiin hopeaa! (koko kilpailun viimeinen koira vei loppusilauksena Nokian joukkueen voittoon, onnea!) Lähestulkoon siis viime vuotinen näytelmä toistui - katsotaan vaan missä porukassa ensi vuonna haetaan kakkostulos joukkueessa ;D

Mutta itse suoritukseen.. Tulokseksi saatiin AVO2 145 pisteellä. Ei paha. Heti ensimmäisestä liikkeestä lähtien huomasin toteen sen, mitä aiemmin olen kuullutkin.. Tuomari oli todella tiukka täti. Siitä kertonee jo se, että avoimen luokan yhdestätoista koirasta yksikään ei noussut paikalla makuussa, mutta vain kaksi koirista sai kympin liikkeestä. Tai ehkä sekin, että Zelda oli viidentenä vuorossa suorittamassa yksilöliikkeitä, ja hyvin vahvasti muistaakseni ensimmäinen koira, joka sai mistään liikkeestä kymppiä. Tai myös sekin, että yhdestätoista koirasta vain kolme sai ykköstuloksen (parhaat pisteet 166). Ei siis ollut mikään lasten leikkikehä tämä kisa ;)

Mie en edelleenkään ymmärrä, millä saisin koiran toimimaan kisoissa.. Meille käy aivan joka kerta joko niin, että koira on liian ylivireessä - haukkuu, komentaa minua, karkailee kesken liikkeen juoksemaan ympäri kenttää ja liikkeiden välissä yrittää lähteä huitelemaan - TAI koira on aivan liian alivireessä. Ei ota mitään kontaktia, jää paikoilleen seuraamisessa, ei reagoi käskyihin, haistelee maata... Kaikki on nähty ja koettu. Kertokaa joku, millä ihmeen taikasanalla saan vireen kohdalleen kokeissa?! Itse asiassa mietinkin ennen kehään menoa, että pitäisiköhän minun nyt nostaa tätä koiran virettä, vai olla tosi tyyni ja cool eikä vahingossakaan innostaa koiraa??! Aaaargh.

Tällä kertaa oltiin siis alivirireisiä. (toisin kuin viime kokeessa, josta laitoin videon blogiin, siellä käytiin liikaa kierroksilla). Seuraaminen lähti tosi tahmeasti käyntiin, ja kun meille ne kaikkein vaikeimmat liikkeet ovat heti ensimmäisinä, tuntui kokeen alku aivan kamalalta. Sen jälkeen, kun nollattiin maahanmeno, mie heitin kaikki hanskat tiskiin ja yritin vaan saada Zeldaan intoa. Ja se kannatti, koska tästähän lähti kivojen liikkeiden sarja. Kaukokäskyt - hauska liike, ei sisällä seuraamista. Nouto - hauska liike, ei sisällä seuraamista. Ja hyppy - edelleen hauska liike, ei sisällä seuraamista. Nämä menivätkin hyvin ja koirakin alkoi oikeasti toimia. Ehkä tästä innostuneena tuomari antoikin meille yleisvaikutelmasta ysin - uskomatonta!! :D Zeldan ensimmäinen laatuaan, jos en ihan väärin muista. Ei tässä siis voi olla mitään muuta kuin iloinen :)

Toinen hyvä syy iloita on se, että päästään vielä käymään ainakin yhdessä avoimen kokeessa. Itse asiassa se on ollut tavoitteena aina vuoden alusta lähtien, sillä Hämeen shelttien toko-cupissa lasketaan mukaan kolmen kisan tulokset, ja meillä on joka vuosi ollut vain kaksi kisaa käytynä. Jos nyt ensimmäistä kertaa saataisiin kolme kisaa kasaan, ja sehän ei olisi onnistunut, jos nyt oltaisiin ykkönen napattu.

Joopa joo, jos lopettaisin tämän sönköttämisen ja annetaan videon puhua puolestaan (kiitos Janille videoinnista):Paikalla makaaminen: 8
Seuraaminen taluttimetta: 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Luoksetulo: 5
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8,5
Noutaminen: 9,5
Kauko-ohjaus: 10
Estehyppy: 8,5
Kokonaisvaikutus: 9

ps. Ja koska jossittelu on ihan hirmu kivaa, niin nyt on ihan pakko jossitella!! JOS olisin edes vilkaissut taakseni liikkeestä maahanmenossa, olisin huomannut, että koira jäi seisomaan ja tietty antanut toisen käskyn, jolloin oltaisiin (luultavasti) saatu liikkeestä kasi ja näin ollen oltaisiin saatu I-tulos ja myös voitettu piirinmestaruusjoukkuekisa! Mutta mitäpä se auttaa, ei tullut pieneen mieleenkään, että Zelda EI menisi maahan. Ehkä silti ensi kisoissa kurkkaan ihan vaan varmuuden vuoksi, hih :D

pps. Oli oikeesti aika kivaa, ja loppukoe meni oikeesti hyvällä draivilla läpi, kun mie en enää jännittänyt ja koirakin alkoi herätä. Näitä lisää, ja seuraavia kisoja katsellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti