perjantai 6. huhtikuuta 2012

Fiona omilla teillään.

Kirjaimellisesti. Tulin eilen kaverin kyydillä tallilta kotio, ja ihmettelin pihaan saapuessamme, miksi naapurin rouva mahtaa olla meidän ovemme takana. Ja miksi Fiona on myös siinä rappusilla. Zelda puolestaan näkyi seisovan pihassa portin takana. Eipä tarvinnut kauaa laskea yhteen yks plus yks, kun olin jo ihan satavarma, että Fiona on karannut ja naapuri tullut palauttamaan sen takaisin. Ja juuri näinhän se oli.

Koirat olivat miun isäni kanssa kotona, ja tuo oli laskenut ne takapihalle keskenään. Onhan siellä aidat, mutta näemmä nyt lumien sulettua portin alla on taas yhden pienen sheltinretaleen mentävä rako. Sieltähän se on livahtanut.. Naapuri totesi kauhuisaan katselleensa ikkunasta, kun Fiona juoksee pitkin tietä, ja olipa vielä autokin tullut kohdalle! Onneksi tuo meidän hiekkatie on tosi surkeassa kunnossa kuoppien ja lumimöhrön takia, joten siinä on jo valmiiksi pakko ajaa hiljaa. Ja hitaasti auto oli myös koiran ohittanut. Sitä mie ihmettelen ja suuresti, ettei Fiona ole lähtenyt painattamaan auton perään!? Kiireesti naapuri oli sitten kipittänyt meidän ovikelloa soittamaan, tiedä sitten kuka ja miten on ottanut Fionan kiinni... Sisälle ne sen joka tapauksessa ovat onneksi saaneet :p

Zeldan kanssa on taas jopa treenailtu jonkin verran. Meille ehdottomasti vaikein juttu rally-tokon voittajaluokassa tulee olemaan käytösruutu, voi tuska! Tässä koiran tulee (tuomarin päätöksen mukaan) joko istua, seistä tai maata joko ohjaajan edessä tai sivulla kahden minuutin ajan. Yhteensä siis kuusi eri mahdollisuutta suoritukselle. Zelda kyllä osaisi nämä kaikki ja hyvin, jos mie olisin vaikka kahden metrin päässä, mutta kun pitää olla ihan vieretysten. Tuntuu että koira joko unohtaa, että tässä muka tehdään jotain ja uppoaa omiin ajatuksiinsa. Tai varsinkin edessä se alkaa tarjota omia liikkeitään, kun ei mitään tapahdu. (mie vielä monesti treenaan Zeldan kanssa niin, että se on miun edessäni ja naksuttelen jokaisesta uudesta liikkeestä, eli koira saa ja sen pitää tarjota niin paljon kuin ikinä keksii) Johan siis myrkyn lykkäs.. Toisen ongelman tietty muodostaa se, että Zeldan kropalla kahden minuutin makuu tuntuu edelleen lähes mahdottomalta :( Varaudutaan siis heittämään kymmenen pistettä kankkulan kaivoon käytösruudusta!

Fiona on treenannut ahkeasti kotona sisällä pienotuolin kiertämistä. Tehdään sekä pelkkää kiertämistä lähetyksellä molemmin puolin sekä sylikäännöksiä ja ties mitä vekkauksia eri suuntiin (joiden nimiä en edes tiedä ;D) Joka tapauksessa niin monesta eri asennosta tuolin kierrättämistä kun vaan keksin. Ohjenuorana meillä on tässä ollut se, että yhtään haukkumista en siedä. Heti jos Fionasta lähtee ääntä, homma katkeaa ja otetaan alusta. Kaikkein tärkeintä on nyt saada pidettyä kierrokset kurissa ja koira keskittymään siihen, mitä sen pitää tehdä. Tosi hyvin on muuten toiminut, ja Fiona tekee kaikki sylikäännökset ja poispäinkäännökset ihan superhyvin! Pelkässä suoraan kierrättämisessä nousee kierroksetkin eniten, joten siihen ei vielä juurikaan olla etäisyyttä saatu. Treenit jatkukoon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti