keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Käy kaivamassa kirveen kaivosta... ;)

Huiput koirat ja huiput treenit! Piste. Ja pari huutomerkkiä perään :)

Vihdoin siis päästiin Fionan kanssa kahdestaan hallille. Tai mie käppäilin koirien kanssa Jattilaan (mukava tunnin lämppälenkki) ja Laura tuli autolla paikalle. Oli muuten pikkuinen järkytys avata aamulla verhot ja nähdä mittari sinisellä -15 kohdalla. Pakko oli katsoa pari kertaa uudestaan, mutta kyllä sen viimeistään pihalla huomasi, että ihan pirullisen kylmä on. Hallissa mittari näytti -12.

Alussa kun Fifi pääsi vapaaksi, tuo aloitti tietty saman tutun huuto-riekkumisen, eikä tietoakaan, että olisi tullut luokse. Täysi noteerattomuus ja pian koira alkoi itse tarjoilla, että tässä mie oon, mitäs touhuttais?! Otettiin hyppyä namikipolle lähetyksenä Fifi vapaana, ja tämä sujuikin aikas kivasti. Pari kertaa koiruus taas keksi lähteä viipottamaan omille teilleen kesken treenin, mutta ei viihtynyt kauaa reissussa, kun totesi sen täysin turhaksi. Ja pian tehtiinkin koira koko ajan täysillä mukana, jes! Hypylle lähetykset onnistuivat hyvin, mie jäin lopussa siivekkeen taakse ja pikkupiski sai yksinään irrota nameille.

Pussia tehtiin kanssa vallan mallikkaasti. Silloin kun mie menen päähän huutelemaan, tulee koiruus vauhdilla läpi, vaikka kangas on kokonaan maassa. Kun taas vaihdettiin toiste päin, piti pussia pitää vähän raollaan. Tai välillä kyllä tuli läpi, mutta välillä taas keksi, että pussi on kiva juosta puoleen väliin, kääntyä ympäri ja tulla samaa reittiä ulos. Joopa joo. Fiona on hassu, kun pussia tehdessäkin se käy aivan tajuttoman kuumana, haukkuu ja pomppii, mutta odottaa koko ajan minulta ohjeita. Harvassa on ne kerrat, kun se yksinään kirmaa pussiin tai hypyn yli namikipollekaan. Mutta heti, kun mie olen menossa mukana, niin johan suoritetaan innolla. Ja ihan hyvä näin :)

Keppikujaakin tehtiin menestyksekkäästi melko leveällä kujalla. Täytyy ruveta sitä kaventelemaan, kun ja jos joskus päästään treenaamaan. Ajattelin vähän, että liittäisin verkot mukaan siinä vaiheessa, kun kuja käy lähes olemattomaksi..?

Sillä välin, kun Fiona oli jäähyllä autossa, tuli halliin toinen koira. Mietin jo, kannattaako ottaa enää Fifiä räkyttämään, mutta ajattelin sitten kuitenkin kokeilla, kun toinen koira oli kahden kentän päässä näkymättömissä (äänet kyllä kuului). Toisen koiran häiriössä tehtiin muutama keinu hihnassa (oli hurjan jänskää, eikä namit kelvanneet keinulla, mutta varovasti kipitteli keinun päähän ilman palkkaakin ;)) Samaa hihnatrendiä jatkettiin vielä pussilla, nyt niin, että mie menin päähän huutelemaan. Saatiin varmoja ja vauhdikkaita suorituksia. Ja vauhtia paransi vielä se, että palkkasin tumpuntappoleikillä.

Ei Fionalle olisi enää tässä vaiheessa tullut mieleenkään lähteä omille teilleen, vaikka toinen koira jossain liisikin. Sen verran veti taisteluleikit ja namit puoleensa. Vitsit kun saisi tämän saman koiran myös häiriön alla. Treeniä treeniä, täytyy ottaa tavoitteeksi käydä nyt säännöllisesti yksinään hallilla. Ja toivoa, että kun tuo oikeasti tajuaa, että agi on kivaa ja mamman kanssa on kivaa, se unohtaisi muut agiliitävät koirat...

Zeldan treeni oli pelkkää tokoilua, koska se pentele on taas ontunut tassua nyt kolmeen kertaan lyhyen ajan sisään. En voi ymmärtää. Eikö me voida käydä enää edes normaaleilla metsälenkeillä?! Tekis mieli vaan itkeä. Aika fyssarille onkin varauksessa.. Zeldaa ei pahemmin tassupipit paina, kun pääsee agikentälle! Riemu on rajaton, ja se näkyy myös tekemisessä. Zelda oli aikas super. Melkein voisin jo toivoa, että olis tokokisat agikentän vieressä, niin kyllä riittäisi koirassa virtaa :D (kisoihin ehkä vähän liiallinen määrä kuiteskin..)

Nouto oli vähintään 10+:n liike, saisivat lisätä toko-arvosteluihin tämän arvoasteikon ;) Samoin kaukot meni ekalla kertaa täysin nappiin, ei koira liikkunut milliäkään mihinkään suuntaan. Jes! (viime aikoina se on alkanut hiipiä, en tiedä miksi, koska kaukot on Zeldalla ollut aina tosi hyvin hanskassa)

Erikoisuutena otettiin tunnaria, taas pitkän tauon jälkeen. Tällä kertaa treenattiin kahdella kapulalla, ja naksauttelin omasta kapulasta. Zelda on vaan niin mahdoton häslä, että eihän se ehdi edes vahingossa nuuhkaista kapuloita. Tarjoaa ja viskoo ja noukkii ja murisee, ja jos ei naksua kuulu, kiihtyy vaan entisestään. Miten ihmeessä sille saisi kerrottua, että _haju_ on se, joka kertoo oikean kapulan?! (piilottelemalla kapulaa, joo on sitä tehtykin) Kyllä se ehkä noin 70/30 tarjosi omaa kapulaa, että on se jotain tajunnut. Tein myös pari kunnon noutoa pidemmällä etäisyydellä kahdella kapulalla. Toi kyllä oikean kapulan, mutta en tiedä, millä perusteella se sen valkkasi (tuurilla?). Yhdellä kertaa otti ensin väärän, mutta pudotti sen, ja palasi hakemaan oikean. Mistäköhän se keksi, että on väärä kapula? Ehkä mie en reagoinut mitään? Mitenköhän sitten reagoin oikeaan kapulaan..? Olis tarvinnut tämä videoida :D Mutta kyllä me vielä joskus tunnari opetellaan. Pakko käyttää Zeldaa nyt "kokeilukappaleena" ennen Fionan joskus toivottavasti koittavaa toko-uraa.

Vielä parit Zelda-videot vaihtelun vuoksi. Tokoilussa on kädet taskussa ihan vaan sen takia, että sormet alkoivat jo uhkaavasti olla kangistumisen ensiasteilla. Kyllähän sitä muuten treenais pakkasessakin, mutta kun näpit jäätyy!!Videosta näkee sen, minkä olen nyt vasta tajunnut toden teolla, kun Fionan kanssa on alkanut treenata. Zelda tekee aivan törkeän epätarkasti. Tällä tarkkuudella ei ole kyllä mitään asiaa korkeampien luokkien kisoihin. Mutta toisaalta, Zelda on miun eka koirani. En varmaan ollut edes kuullut toko-kisoista, kun aloin Zeldaa kouluttaa. Me vaan touhuttiin ja temppuiltiin, ja tehtiin mitä sattuu ja miten sattuu. Enkä varsinkaan ottanut koiraa kisat mielessä, en edes harrastukset mielessä :D Eli aika hyvin ollaan saatu paikattua alkuvuosien sekoilua. Jos oikeasti viitsisi, niin kai sitä pilkkua saisi viilattua niin kauan, että liikkeissä olisi jonkinnäköistä tarkkuutta, mutta kun TK2 on miulle ihan riittävä saavutus, niin se kyllä irtoaa helposti näilläkin osaamisilla :) Ja ne liikkeet, missä ei seuraamisella ole iso rooli (esim. nouto, hyppy, kaukot) ovat kyllä kympin suorituksia. Videolla tosin kaukot on päin peetä, kröhöm. Ja piippaus ei kuulu Zeldasta vaan Muffysta. Zelda ei osaa piipata, se vaan haukkuu sitten senkin edestä...

Ja vielä toinen video hassusta Zeldasta lempilelunsa the-namipallon parissa :D (Fiona ei tajua tästä touhusta hölökäsen pöläystä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti