lauantai 14. toukokuuta 2011

Fossiili-Zelda

On tämä taas kumma, kun lopputenttiin pitäisi lukea, niin yllättäen kaikki mahdolliset muut pienetkin askareet menevät edelle. Kuten muun muassa blogin päivittäminen :)

Käytiin tänäpä Zelduskan kanssa mätsärissä. Vähän puntaroin, jaksanko lähteä (kävelymatka tunti per suunta), mutta kun keli oli niin aurinkoinen, ja tosiaan yritän vältellä tenttikirjaa parhaani mukaan, niin pakkohan se oli. Suurin houkutin tosin taisi olla se, että mätsärissä kaikki luokat oli jaettu ikäryhmittäin, ja "fossiileihin" kuuluivat yli 7-vuotiaat koirat. Tyypillisesti vetskuja ei paljoa mätsäreissä näy, joten mahdollisuudet sijoituksiin olisivat melko hyvät..

Täytyy ensin alkuun taas todeta, kuinka ihanaa oli olla Zeldan kanssa kaksin liikenteessä. Mie nautin täysillä, ja niin näytti tekevän koirakin. Meillä oli varsin hauska reissu :) Yritin siinä samalla muistella, millaista oli elämä ilman Fionaa.. Mitä me touhusimme Zeldan kanssa, miten se käyttäytyi missäkin, mitä leikittiin kotona ja lenkeillä jne. Ja on pakko todeta, että mie en muista! Tuntuu siltä, että Fiona olisi ollut aina kuvioissa. Suorastaan kauhistuttavaa, etten osaa enää edes ajatella, millaista oli elämä yhden koiran kanssa..

Itse mätsäri meni lähinnä aurinkoa ottaessa. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja odottelua oli kauan. Onneksi Zeta on tottunut ja osasikin ottaa varsin lunkisti kehän reunalla. Mitä nyt pikku-Stella-pinseri meinasi syödä sen muutamaan otteeseen, mutta eipä sekään keskittymistä haitannut. Ollaan kyllä saatu siedätystä maltankoira-Sissyn hyökkäysten myötä ;)

Koko mätsärissä oli tosi vähän porukkaa ja fossiileja peräti kuusi. Punainen saatiin ja kolmanneksi jäätiin. Tuolla laitettiin vielä sin/pun sijoittuneet keskenään järjestykseen, jolloin oltiin koko porukasta neljänsiä. Tosi nopeasti tuomari kaikki meni läpi, eikä muutoinkaan jäänyt mitenkään ihmeellinen fiilis tästä mätsäristä. Palkinnot myös varsin mitäänsanomattomia. Mutta tulipahan käytyä. Parasta oli yhteinen hauska reissu Zeldan kanssa :)

Ai niin, me ollaan käyty Fionan kanssa nyt pari kertaa pyöräilemässä! Sujuu aivan hitsin hienosti :D Ainakin tuhat kertaa paremmin, kuin aikanaan Zeldan kanssa ekat kerrat. Mahtaako johtua siitä, että minulla on nyt vuosien harjoittelut takana, vaiko Fionan huomattavasti rauhallisemmasta menosta pyörän kanssa? Fiona tosiaan vähän pelkää pyörää, ja välttelee kyllä suuresti alle jäämästä. Zelda kun sai aina hirmuiset kilarit, kun vaan pyörä otettiin esiin. En edes kykene muistamaan, monetko sadat kerrat sain tehdä äkkijarrutuksia ym. pelastaakseni koiran pyörän alta. Sillä ei kyllä ole koskaan ollut pienintäkään pelkoa pyörää kohtaa, ja sen näköistä oli menokin alkuunsa...

Kevätpäivästä nautiskelemassa kehiä katsellen..

Käytiin aikanaan treenaamassa koiratanssia tuolla samaisella kentällä, missä mätsäri oli. Siinä on matkan varrella kyltti "koirien uimaranta", mutten ole koskaan jaksanut sinne poiketa. Nyt vihdoin käytiin kurkkaamassa. Ja yllätys oli suuri; siellä oli ihan aidattu alue, kuten koirapuisto, joka oli vaan suurelta osin rantaan rajoittunut. Aikas hieno :)

Oli niin nätin näköistä, että pakko oli napsia muutamia kuviakin ;)

Lähempänä kotia poikettiin vielä uudestaan rantaan ja tällä kertaa kahlailemaan saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti