sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Treeneistä, grillinakeista ja kissoista...

...niistä on koirien vappu tehty!

Lauantaina käytiin aamutuimaan Lauran ja koiruuksien kanssa Jattilassa treenaamassa. Fionan touhu oli varsin siedettävää, muutaman kerran se taas otti ja lähti omille teilleen. Tosin hallissa oli porukkaa joka kentällä, ja ääntä riitti, joten häiriö oli vallan suurta. Kerran pikkupiski kävi jopa viereisellä radalla häiriköimässä bortsua, sorry... Mutta ne pätkät, kun Fiona pysyi hanskassa, se teki tosi nätisti. Verkkokeppejä tehtiin ekaa kertaa täydellä sarjalla. Ja samoin puomin alastuloja otin ekaa kertaa muualla kuin omalla rauhallisella kentällä. Hyvin sujui kaikki. Hyppytreeninä tehtiin neljän esteen vino linja ja pussille lähetys. Fiona keksi alkaa ihan ihmeelliset pelleilyt pussin kanssa, sitä ei voinut millään tulla läpi hyppyjen perään! Pelkän pussin sujahtaa vauhdilla ja innoissaan, mutta vaikka pidettiin koko kangas ylhäälle asti auki, niin tämä kääntyi takaisin, kun oli hyppysuora alla.. Tosi outoa, en ymmärrä mistä voi johtua.

Zeldan treenit olivat jotain aivan kamalaa. Ei ollut autoa käytössä koirien odotteluun, joten joutuivat olemaan häkissä sen ajan, kun eivät treenanneet. Zeldalle tämä ei passanut sitten yhtään. Se sai taas sellaiset kilarit odottelusta, että eihän treenistä tullut yhtikäs mitään. Ei mistään liikkeistä. Vasta sitten, kun oikeasti meni hermot ja suutuin koiralle (käskin sen mennä pois), johan koirakin hiljeni ja teki nätisti loput. Zeldalle tosiaan pahin mahdollinen rangaistus on komentaa se pois. Se juoksee vähän matkan päähän, ja jää tuijottamaan minua herkeämättä, odottaa lupaa tulla takaisin...

Videonpätkää Fionan tekemisistä:Illalla suunnattiin kisastudioon ja vapun viettoon miun kavereideni luokse. Kavereiden, joilla on kaksi kissaa ;) Vähän kauhunsekaisin tuntein otin koirat mukaan, mutta kun Minttu vakuutti, että eivät kissat päälle käy, niin ok, uskalletaan tulla.. Varsin hurjilta katit kyllä vaikuttivat karvat pystyssä ja sähinä päällä. Mutta varsin hurja oli Fionakin. Ei paljon ollut kissoilla alakertaan tulemista. Vähän kun toinen uskaltautui kurkistamaan ovenraosta, niin johan sai sellaisen hyökkäyksen niskaansa, että varsin pian olivat katit takaisin yläkerrassa. Ja melkein saivat sinnekin Fionan peräänsä :D

Fionaa jänskätti alkuun aika hurjasti tämä uusi paikka. Laittaisin sen suurimmaksi osin kissojen piikkiin, ei tosiaan olla koskaan oltu kissojen kanssa samassa taloudessa. Tämä oli vasta toinen kerta, kun Fiona edes näkee kissoja lähietäisyydeltä. Tosin sohvalla majaileva äänekäs kisakatsomo oli myös pikkukoiralle uusi ja outo kokemus :D

Zelda viihdytti itseään kissojen aktivointileluilla. Oli vaan ihan liian helppo juttu, totesi Zelda.Suomen voittojuhlan jälkeen grillailtiin vielä pihanuotiolla. Fiona sai hurjat luotot, kun annoin senkin olla hetkellisesti pihassa vapaana (tosin hihna perässä, autotie menee sen verran läheltä..). Koirat saivat hirmu hepuleita, ja jopa Zelda juoksi kauhealla tohinalla pihaa ympäri Fionan perässä. En ole nähnyt Zeldan leikkivät samaan tapaan sitten viime kesän, kun se joskus innostui Fionaa jahtaamaan. Ja nyt tietty meno näytti vielä hurjemmalta, kun Fionallakin on vähän enempi vauhtia. Ihanat hassut koirat, vappufiiliksissä nekin :)

Pullien ja munkkien leivonnasta piti tietty säästää pala taikinaa tikkupullia varten. Zeta kyllä tietää, että ruokaa on luvassa......ja toimikin koko illan varsin tarkkaavaisena grillausmestarina. Tietty molemmat koiruudet pääsivät osingolle grillinakkien jaossa :)Tänäpä, vappuaamuna käytiin taasen hallilla, tällä kertaa Teklan, Viiun ja lainakoira Milan kanssa. Teki hiukkasen tiukkaa herätä, mutta kyllä kannatti, hallilla ei ollut ketään! Jee! Saatiin treenata täydessä rauhassa ja kaikilla kentillä. Mitä luksusta.

Fiona oli suorastaan huippu. No joo, kyllä se taas karkaili muutaman kerran. Kuten videoltakin näkyy. Mutta tällä kertaa karkailut olivat melko lyhykäisiä. Putkensuut oli piilotettu, joten ainoa haukuttava oli pussi. Eikä se kuitenkaan vedä putkelle vertoja. Vaikka muutaman kerran pikkukoira pinkaisi hyppysarjan päätteeksi suoraan namikipon ohi ja pussille räkyttämään... Eihän namit nyt ole mitään verrattuna pussiin.

Fiona teki kuitenkin hurjan pätevästi melko vaikean harjoituksen. Zeldan videolla näkyy kuvio, missä on kolme hyppyä, pituus ja rengas (joka tosin ei näy kuvassa) ympyrässä. Fionan kanssa saatiin tehtyä tämä koko ympyrä täytenä suorituksena molempiin suuntiin. Aikas huisia :) Sitä ei valitettavasti vaan tullut videolle..

Zeldan ympyrätreeni sen sijaan on videolla. Seniori treenaa ilman rimoja... Oli taas pitkän tauon jälkeen pakko päästää Zeldaakin vähän esteille. Varsinkin eilisen jälkeen huomasi, ettei Zeldalla enää hermot kestä pelkkää tylsää hinkkaamista. Ja kyllä kannatti, tokoilu sujui aivan uudella tavalla, kun ensin pääsi purkamaan paineita agiliitoon!Ja pätkä Fionan touhuista, puomin kontaktia ja keppejä. Sekä omatoiminen räkyttämiskeikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti