maanantai 2. toukokuuta 2011

Yyy-yy-ää-ä-k - punkki!!!

Hyi hyi hyi. Kesän ensimmäinen iljetys on löydetty. Mie en kestä, ei täällä saa olla punkkeja! Hyvästi metsälenkit... (no ei kai)

Jostain kumman syystä sain inspiraation alkaa setviä Fionan takkuja. Niitä kun riittää korvien takana, kainaloissa ja persvilloissa. Fionan turkki on totaalisen erilainen kuin Zeldalla, ei Zetalle ikinä tule takkuja mihinkään... Onneksi Fiona on varsin rauhallinen ja myötämielinen hoidettava.

Lopulta kun projekti eteni ja pääsin takajalkojen ohuita haituvia sisäreisistä harjailemaan, niin sieltähän se yökötys paljastui. Siis sellaisesta paikasta, josta ei todellakaan tulisi äkkiseltään katsottua. Oli vielä aikas pieni ja ihon myötäisesti, ei niin hyvin vahingossa käsiinkään tuntuisi. En edes tiedä, sainko sen päineen ulos. Täytyy tarkkailla puremakohtaa muutama päivä.

Kaiken huipuksi laitoin koirille juuri muutama tunti sitten Expotit, jotka kävin tänään ostamassa. Fionan kohdalla vähän pohdin sen käyttöä, kun ohjeissa sanotaan ettei saa laittaa alle viisikiloisille. Fiona ei taida ihan viittä kiloa painaa.. Laitoin Fifille loput Zeldan pipetistä senkin takia, että näkee ensin, reagoiko se jotenkin aineeseen. Kovasti on rapsutellut niskaansa, muttei vielä mitenkään huolestuttavissa määrin. Vähän on Zetakin rapsuttanut. Mitä punkkisuojia muut käyttävät alle 5kg koirilla?? Mietin vaan, laitanko kokonaisen pipetin tässä joku päivä, jos ei mitään reaktiota ilmaannu.

En ymmärrä, mikä noissa punkeissa voikin olla niin kauhistuttavaa.. Vaikka kuinka biologi olenkin, niin punkit menee yli ällötyskynnyksestä. Itse asiassa näin elämäni ensimmäistä kertaa punkin kaksi vuotta sitten opintojen kenttäkurssilla, kun omasta mahastani sellaisen löysin. Ei se silloin ollut edes paha järkytys tai ällötys, pyysin vaan kaveria nappaamaan pois, kun ei oikein itse onnistunut.

Viime kesänä sitten löysin kaksi kertaa punkin Zeldasta! Silloin iski aivan totaalinen paniikki. Ensinnäkään kun ei tiennyt, montako päivää se on roikkunut kiinni, eikä ollut mitään punkkipihtejä. Toiselta jäi pää sisälle, mutta ei aiheuttanut kuin patin, joka laski aikanaan. Kävin sitä eläinlääkärilläkin näyttämässä. Onneksi suurin osa tosiaan on vaarattomia. Täällä Jyväskylässä noita kai on ihan enemmänkin. Eli täytyisi muistaa joka ilta tutkia koirat läpi. Ihanaa näin turkkiroduilla. Sen sijaan Toijalassa en tosiaan ehtinyt 22 vuoden ikään mennessä yhtä ainutta punkkia nähdä tai kuulla kenenkään muunkaan saaneen. Kunnes viime kesänä. Mielenkiinnolla odotellaan, miten käy tänä vuonna.. (aion kyllä edelleen jatkaa peltojen ja metsien könyämistä shortsit jalassa. Ei minua oikeastaan edes haittaa, jos itselle tulee, ne kyllä löytyy nopeasti ja saa pois ;))

2 kommenttia:

  1. Meillä on käytetty viimevuodet Frontline Compia, koska Muffy sai kauheat kutinat Exspotista. Näyttäis sopivan myös pienille koirille. Toinen pienille käyvä on Bayvantic.

    Varkauden seudulla punkkeihin on saanut tottua ja joutunut ottamaan selvää niiden torjunnasta. Onneksi itsestäni en ole punkkeja löytänyt, luulen että siitä tulisi paniikin poikanen. Koirista ne totutusti napsaistaan pois.

    VastaaPoista
  2. Täällä rannikolla punkkejä riittää...Viime vuonna laitoin Stellalle Bayvanticin, käy ihan pennuillekin ja torjuu myös hyttyset. Toimi hyvin. Nyt ajattelin laittaa Frontlinea, sekin hyväksi todettu ja hiukan halvempi. Toisaalta mulla olis kaapissa käyttämättömät Advocatet kun spanielilla epäiltiin korvapunkkia, olikin väärä diagnoosi mutta molemmille ehdin lääkkeet hakea. Pitäisi ottaa selvää tehoaako tuo Advocate ihan normipunkkienkin karkoitukseen.

    VastaaPoista