tiistai 7. kesäkuuta 2011

Ilta-agility-treenit

Pitkän tauon jälkeen päästiin taas hallille käymään. Ensin Fionalla oli juoksut, ja sitten halliin asennettiin matto (joka tosin otetaan pois), ja nyt vihdoin pääsee taas treenaamaan.

Zeldan kanssa aloiteltiin toko-jutuilla. Edelleen silmällä pitäen sitä, että viikonloppuna saatetaan joutua kisaamaan.. Alkuun koira kävi juuri niin kierroksilla kuin arvelinkin. Seuraa käskyn kuultuaan Zelda käveli vieressä ehkä kaksi askelta, minkä jälkeen ryntäsi haukkuen omille teilleen. Että joo. Halli toimii varsin suurena häiriönä. Otin muutaman hyppynoudon ja meinasin jo lopettaa, kunnes tajusin, että tämä häiriöhän otetaankin hyötykäyttöön.

Rupesin sitten tekemään pidempää sarjaa kisamaisesti, ilman palkkaa ja kehuja ja katsekontaktia liikkeen aikana. Kolme kertaa jouduin komentamaan koiraa omille teille lähtemisestä (edelleen siis mene pois -käsky). Zelda lamaantuu täysin, kun sen käskee mennä pois, ja palkkautuu siitä, kun kutsun sen luokse. Jatkettiin aina suoraan liikettä luoksetulosta. Tämän jälkeen koiruus oli kuin unelma. Se oli täydellisesti kuulolla, teki nätillä draivilla, mutta ei räjähtänyt käsiin. Huisia!!

Huipun tokotreenin jälkeen Zeta testasi vielä Lauran rakentelemat hyppytreenisarjat. Melko hyvin tuo osasi välit hahmottaa ja nätisti se hyppää. Tosin ei Zeldalla ole koskaan ollut hyppytekniikan kanssa ongelmia, vaikka sille ei agilityn alkuvaiheissa olekaan opetettu, miten kuuluu hypätä.

Fiona rämäpää teki myös ehkä elämänsä parhaat treenit! Tai ainakin siltä saralta parhaat, että se ei karannut kertaakaan, jeeee! Melkoisen varovainen olin kyllä, ja koira napattiin lähestulkoon heti kiinni namikipolle päästyään. Mutta muutaman kerran se sai juoksennella niin sanotusti pois käskyn alta, ja tuli heti paikalle, kun kutsuin. Ihanaa ihanaa, jes! Ehkä se vielä joskus oppii olemaan vapaana koko treenit..

Fiona teki keppejä verkoilla. Olikos tämä nyt kolmas kerta. Lisättiin pariin väliin ohjurit, koska menee jo hyvällä tuntumalla kepit. Eihän tuo edes huomannut ohjureita, ei reagoinut niihin mitenkään. Eli ens kerralla verkot pois ohjureiden kohdalta ja muutama uusi ohjuri lisää. Ekan kerran myös lähetin Fionan kepeille. Olen tähän saakka aikan lähtenyt yhtä aikaa tai vähän varastanut. Nyt seisoin koiran takana, ja annoin keppikäskyn. Kerran meni ohi, mutta muutoin sinkosi pujottelemaan.

Tehtiin myös keinua, ja tässäkin otettiin edistysaskel. Tähän saakka avustaja on ollut keinun loppupäässä, syöttänyt Fionalle namia ja laskenut keinun. Nyt siirrettiin avustaja keinun ylösnousulle. Mie vähän pelkäsin, ehdinkö pysäyttää Fionaa keinun lopussa, vai juokseeko se suoraan läpi lentokeinun, kun ei olekaan ketään vastassa. Fiona siis laukkaa täysillä keinun ylös, ekalla kerralla ehdin juuri namien kanssa sen nenän eteen keinun päässä, ja tuli nätti suoritus. Tokalla kertaa en enää edes yrittänyt pysäyttää, mutta koirapa pysähtyi itse. Näemmä se on tajunnut, että sinne tarvii himmata.. Hyvä! Vähän silti edelleen pelkään, että joku kerta se roiskaisee keinun täysillä läpi, kun ei kukaan ole himmaamassa. Toivottavasti ei, ettei tule paniikkia, kun on kuitenkin vielä näin alkuvaiheessa treeni..

Hyppyjä Fiona teki ympyrässä neljällä hypyllä. Tämäkin oli edistystä, sillä ekaa kertaa tehtiin tiukkoja kaarroksia. Ja ihan oikeasti, kun hypyn jälkeen huusin täällä, niin sehän kääntyi, vau :D Tähän saakka nämä ovat olleet niitä kohtia, missä Fiona ottaa hatkat ja kiitää haukkuen omille teilleen.. Saatiin jopa tuo ympyrä nätisti tehtyä molempiin suuntiin.

Toki Fiona testasi myös hyppytreenin, tosin vain lyhyemmän. Fiona teki saman kuin Zelda, eli hyppäsi ekalla kerralla kaksi vikaa hyppyä kerralla yli (ai miten niin se on pieni?), mutta tajusi kyllä pian sovittaa yhden askeleen joka hypyn väliin.

Lopuksi treenattiin vielä putkea. Fionan kohdalla putkitreeni ei edelleenkään tarkoita putken läpi menemistä, vaan sitä, kuinka ollaan menemättä putkeen. Otin sivulletuloa ja pientä seuraamista suoraan putken suuaukon edessä. Koira tietty hihnassa. Pari kertaa se yritti nykäistä putkelle päin, mutta unohti pian koko putken, kun keskittyi tekemiseen. Ehkä me vielä joskus saadaan se putkikin mukaan radalle ;)

Treeneistä pätkä:Treeneistä suunnattiin vielä läheiselle rannalle uimaan kellon lähennellessä puolta yötä. Netta-mummo oli jälleen se, joka hoiti tuon uimispuolen, mutta kaikki koirat olivat ahkerasti hengessä mukana :D

Uintivideo:

2 kommenttia:

  1. Moi! Tosi kivat videot, pitää oikein kysyä että käytätsä niinkuin viedokameraa, järkkäriä tai jotain muuta? :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Nämä kaikki videot on ihan Canonin digipokkarilla kuvattu.. Ainoastaan Zeldan toko-koevideo on Lauran videokameralla kuvaama.

    VastaaPoista