perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kisaturina

Nyt on päässyt tulemaan niin pitkä päivityskatko, etten edes tiedä, mistä aloittaisi.. Ehkäpä siitä tärkeimmästä, eli Zeldan eilisestä toko-kokeesta.

Jäi aivan älyttömän ristiriitaiset fiilikset kisan jälkeen. Koko suoritus tuntui aivan kamalalta. Mie olisin voinut lopettaa kesken koska tahansa. Pelkäsin aivan suunnattomasti, että Zelda ottaa hatkat ja lähtee omille teilleen kehästä. Liikkeet vaan jatkuivat ja jatkuivat, ja aloin jo miettiä uusia taikasanoja, joilla saan koiran hanskaan liikkeen loputtua. Onneksi se vielä jaksoi uskoa tässä-komentoa (josta saa AINA palkan kotona), vaikka nyt ei namia tullutkaan. Vielä muutaman toiston kun olisi tehnyt, ei varmaan olisi enää toiminut..

Maailman kilteimmän tuomarin ansiosta saatiin armosta 170 pistettä ja ykköstulos. Eräällä nimeltä mainitsemattomalla naistuomarilla ei varmaan oltaisi päästy edes pisteille, hih :D Vaikka itse asiassa, nyt kun videolta katsoo suoritusta, ei se näytä laisinkaan niin pahalta miltä tuntui. Ottaa vaan aivan älyttömästi kaaliin, kun tietää, että koira osaa niin paljon paremmin. Tai ihan hyvin se teki liikkeet (ainoa missä selvästi näkyi kisatilanteen ja Zeldan "vittuuntumisen" vaikutus, oli kun ei kaukoissa noussut ekalla käskyllä istumaan), mutta nuo liikkeiden välit.. Video jättää suurilta osin esittelemättä juuri ne pahimmat ongelmakohdat, eli siirtymiset liikkeestä seuraavaan. Jotain taikatemppuja tässä tosiaan alettaisiin jo kaivata!

TOKO-KOE, AVOIN LUOKKA, TAMPERE 2.6.2011, TUOMARI JUHA KURTTI

Alla kootut selitykset ;)Paikalla makaaminen 8
Zelda jäi vinoon. Mie olin ihan varma, että se nousee heti, kun jätän sen paikalleen. Viime aikoina Zelda on noussut tosi usein, ja olen huomannut, että jos se on huonosti maassa, nousee varmasti. Olen laittanut tämän lihasvaivojen piikkiin - se ei vaan yksinkertaisesti pysty makaamaan kauaa. Tätä selittäisi myös se, että vähän ennen nousemista Zelda teki kisoissa jonkun ihmeellisen pyllynsiirron, ikään kuin korjatakseen asentoaan. Ilmeisesti se ei riittänyt, niin piti nousta ylös. Onneksi vasta muutamia sekunteja ennen ajan loppumista.

Seuraaminen taluttimetta 6
Vähän meinasi pitkin seuraamisen kontakti irrota, mutta mie sipisin ja supisin koiralle, niin palasi aina hyvin mukaan. Kunnes loppusuoralla Zelda bongasi oranssin merkin kehässä - tonne!!! Kolme kertaa yritti kiitää merkille, plus yksi haukahdus, näistä arvosana kuusi. Mie oisin antanut nollan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Kontakti katosi juuri ennen käskyä, mutta onneksi liike tuntuu olevan Zeldalla jossain niin selkärangassa, että saman tien käskyllä jalat putosivat alta. Fiuh.

Luoksetulo 7
Mie annoin käskyn aaaaaaivan liian myöhään. Ja sen lisäksi Zelda valuu moooooonta askelta. Tuomari totesi, että aika lailla oli läpijuoksu, mutta silti saatiin seiska. Ihme.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Perussuoritus Zeldalta, muutama askel pysähdyksessä.

Noutaminen 10
Jes jes jesssss se onnistui!! Tosin palautuksessa koira lähti ihan vinoon ja perusasentokin oli vino. Tästä vähän oli sanomista, mutta silti kymppi. (ai miten niin lepsu tuomari?)

Kauko-ohjaus 9
Tästä huomasi Zeldan tympääntymisen. Se ei tehnyt elettäkään ekalla käskyllä. Oikein tuijotti sen näköisenä, että hah, niinhän sie luulet. Aaaargh. Onneksi loput käskyt menivät suorilla läpi.

Estehyppy 10
Tätä pelkäsin suuresti, mahtaako irrota. Käytiin pikaiseen treenimässä yhdellä laudalla Toijalassa maanantaina. Ei onnistunut ekalla, mutta onneksi kisoissa onnistui.

Kokonaisvaikutelma 8
Voi hah ja heh. Kyllähän se liikkeet osaa, mutta kokonaisuudessaa meitin esiintyminen kehässä oli kyllä paljon vähemmän kuin kasin arvoista :D

Toko-kisoista lähdettiin pikakiitoa agility-kisoihin, missä Lauralla ja Netalla oli kolme starttia (tulokset 5-0-10). Myö pidettiin Zeldan kanssa oma osuutemme päivän sopimuksesta, mutta Laura nyt vähän lipsui.. Sovittiin nimittäin, että Zelda ei ota yhtään nollaa, vaan ne säästetään Netalle, ja Nepa puolestaan ei ota yhtään kymppiä, sillä ne on varattu Zeldalle ;)

Zeta ja Fifi pääsivät kanssa kokeilemaan verkkaesteitä radan reunalla. Fionakin tuntui niin keskittyneeltä, että melkein päästin sen irti. Mutta en sitten riskeerannut kuitenkaan, se vasta olisikin ollut hauskaa, kun yksi vatipää olisi juossut radalla kesken suorituksen putkeen ja toiseen putkeen ja taas toiseen putkeen ja.... niin.

Mutta tästä jatketaan. Toivon hartaasti, että ei tarvitse ensi viikonloppuna lähteä SM-joukkueeseen mukaan, koska mie en ihan oikeasti kehtaa!! Tehtiin kyllä tänäpä kisamainen treeni ilman palkkaa, mutta ei se auta, kun ei tuo treeneissä karkaa kesken liikkeiden. Tarvis niin todellisen kisan tuntuisen treenin, että saisi komennettua omille teille lähtemisestä, uskoisi varmasti kerrasta. Mutta en mie kisoissa kehtaa sille karjasta. Treenataan pitkiä treenejä ja ihmetellään, koska muutoin uskalletaan taas kisata ;)

PS. Sitä mie vaan ihmettelen, millä olen saanut Zeldan toimimaan BH-kokeessa?! Meillä oli vielä ensin paikalla makuu, josta siirrytään suoraan liikkeet tekemään. Ja se seuraaminen. Pitkää suoraa joka jatkuu aina vaan. Eikä silloin tuntunut edes vikoissa liikkeissä, että koira olisi herpaantunut. Sen verran tajusin, siellä tehdään liikkeet itsenäisesti putkeen, ilman mitään taukoja ja käskytyksiä... Ja ne tauot tässä on ongelma.

2 kommenttia:

  1. Onnea ykkösestä! :) Täytyy painaa tuomarin nimi mieleen... ;)

    VastaaPoista
  2. Lämpimät onnittelut! Vinkkinä vain omasta kokemuksestani, tokossa kannattaa tarkkaan miettiä, että ne liikkeiden välitkin ovat osa sitä pitkää ´koreografiaa´, joka alkaa siitä kun tulette kehänauhojen sisälle ja lopuksi poistutte sieltä. Minä mietin ja harjoittelin kaikki etukäteen valmiiksi. Tämä auttoi ainakin meillä.

    VastaaPoista