sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Rally-toko

En ole laisinkaan muistanut asiasta päivitellä, mutta joku on saattanut huomatakin, että tuleviin tapahtumiin on ilmestynyt Zeldalle rally-toko. Myö ollaan totta tosiaan menossa rally-tokokisojen alokasluokkaan ensi sunnuntaina. Varsin jännittävää tästä tekee sen, etten ole ikuna nähnyt kenenkään tekevän rally-tokoa, en kisoissa enkä treeneissä :D

Tehtiin äsken Zeldan kanssa meitin ihka ekat rallitreenit. (ja juu, ilmoitin kisoihin vielä ennen kuin itsekään olen lajia kokeillut..) Tulostin vasta alokkaan kyltit ja painuttiin pihalle treenaamaan. (millä ihmeellä te lajin harrastajat saatte kyltit pysymään ulkona pystyssä, tai edes paikoillaan??)

En tehnyt mitään rataa, käytiin vaan koiran kanssa lähes jokainen kyltti hihnassa läpi. Niin, hihnassa tosiaan, kääk. Mie olen maailman surkein tekemään mitään koiran kanssa, jos sen pitää olla remmissä. Tämä kyllä todettiin aikanaan Fionan kanssa, kun vasta aloiteltiin treenaamista, ja oli pakko pitää koira kiinni ihmisten ilmoilla. Nykyisin uskallan pitää Fionaa irti tuossa läheisessä pikku puistossa, ja saman tien lähti hihna kävelemään. Nyt täytyy taas itse opetella, miten sitä remmiä pidetään, kun rally-tokon alokasluokka suoritetaan hihnan kanssa.

Kylttien ohjeista luettuna koko alokasluokka vaikuttaa aivan järjettömän helpolta. Sen takia ehkä uskalsin Zeldan ilmoittaakin. Eikä nyt yksittäin testatessakaan pahemmin tullut ongelmia vastaan. Muutamia sellaisia kohtia on, missä saattaa tulla pieniä virheitä esim. koiran tarjotessa automaattisesti istumista liikkeen loppuessa. Suurin ongelmahan tässä on itse olla skarppina. Pitäisi opetella kyltit ja niiden suoritus tosi hyvin ulkoa, ettei tarvi kesken kisasuorituksen jäädä miettimään, mitäs nyt tehdään...

Ei siis muuta kuin viikko tehokasta kuivaharjoittelua ilman koiraa, ja ensi sunnuntaina hakemaan ensimmäinen kokemus rally-tokosta. Onneksi ei ainakaan ole minkään valtakunnan paineita, tämä menee ihan tutustumisfiiliksellä :) Jos tätä sattuu lukemaan joku rally-tokoa harrastava, niin nyt olisi hyvä hetki heittää kehiin käytännön vinkkejä, mitä ei paperilta lukien tajua edes ajatella? :D Iso kiitos myös Tanjalle, joka on neuvonut minua lajia koskevien kysymysten parissa.

PS. Fionakin on piiiitkästä aikaa saanut opetella jotain uutta. Sheippailin sille tassun annon, eli Fionan kielellä etutassulla täysiä miun käteeni lätkäisemisen. Opetin niin, että oikea tassu oikeaan käteen ja vasen tassu vasempaan. Vielä kun ei liike ole ihan hanskassa, niin välillä koko pikkukoira hyppää syöksyloikalla etutassut ojossa miun käteni varaan, on se hassu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti