perjantai 8. heinäkuuta 2011

Pyörällä tansseihin

Taisin hehkuttaa vähän turhan aikaisin.. Vaikka sainkin pyörän vetovaunun koottua, ei se loppunut siihen. Jakoavain puuttui ja renkaisiin sopiva pumppu puuttui. Nyt on kaikki hoidettu, ja vaunu kiinni pyörässä (kiitos isukin!), mutta eipä ollut vielä keskiviikkona, kun piti treeneihin päästä. Jouduin siis ottamaan vain Fionan mukaan, vaikka Zeldan kanssa oli tarkoitus alkaa htm-kuvioita pohdiskella.

Minulla oli hurjan kiirus ilta keskiviikkona, ja koska treeneihin on 6km matkaa, en mitenkään kyennyt sitä Fionan kanssa kävelemään. Otti niin lujaa päähän sekin, etten saanut vetovaunua pyörään kiinni, joten päädyttiin kompromissiin

.....

Tadaa :D


Ja hyvin sujui.

Mie oon aina ollut katkera, kun Zelda ei mahdu pyörän koriin. Ja sen kanssa joskus kuljettiin tosi hurjia treenimatkoja. Viikon aikana käytiin agilityssä, tokossa ja koiratanssissa, joihin kaikkiin oli vähintään 5km matkaa, joten pyöräiltiin/käveltiin treeneihin yli 30km viikossa. Huh. Ja voi Zelda-raukkaa, kun vaan olisin silloin tiennyt sen kropan tilan... Eipä ainakaan tule toistettua samaa virhettä Fionan kanssa.

Mutta itse treeneihin. Niin uskomatonta kuin voi olla, kaksi mankkaa lakkasivat toimimasta samalla kertaa. Meillä ei siis ollut musiikkia käytössä kuin yhden autosta soitetun impron verran. Nyt sujui jo Fionan kanssakin musiikkiin tekeminen paremmin, kun uskalsin rennosti pitää koiran irti ja me vaan touhuiltiin.

Johannan treeneissä tehdään yleensä vahvasti ohjelmiin ja koreografioihin painottunutta juttua, koska nämä ovat hänelle hyvin lähellä sydäntä, etenkin lajin tuomarin näkökulmasta katsottuna, ja hyvä näin. En voisi mistään saada parempia neuvoja ja apuja ohjelman tekemiseen kuin Johannalta, aikanaan Zeldallekin eka ohjelma yhdessä väsättiin. Kiitos tästä. Uskaltaapa joskus ehkä kisatakin, kun on viimeisen päälle hiottu ja arvosteltu koreografia valmiina, ei tarvitse yksin niiden kanssa pähkäillä ;)

Johanna kertoi myös viimeisimmistä mm-kisoista, joissa kuulemma on ollut tosi teknisiä ja vaativia liikkeitä sisältäviä ohjelmia, mutta puolestaan koreografialtaan jopa melko huonoja. Tällä hetkellä "muotia" tuntuu siis olevan oudot ja vaikeat liikkeet. Mainittakoon myös, että koiratanssiin on ainakin Englannissa tullut rajoituksia liikkeisiin - nimenomaan niin päin, että näin ei saa tehdä. Ja ihan hyväkin, melko uskomattomia juttuja oli jo mm-kisoissakin näkynyt, joko turhan vaarallisia tai koiran fysiikalle haitallisia.

Musiikin puutteissa tämän treenin teema muuttui tyystin. Piti tosiaan tehdä ohjelmajuttuja, mutta tehtiinkin siis teknistä liiketreeniä. Tämä jos joku oli hyvä Fionalle, koska eihän meillä ole kuin muutama liike. Tällä hetkellä pikkukoira osaa pyörimiset ja kierimiset molempiin suuntiin, pujottelun, sekä ilmaan hypyn. Treenin alla ovat tassujen annot molempiin käsiin sekä peruutus. Uutena alettiin opetella miun kontatessani käsien välissä kävelyä, ohjaajan kiertoa sekä sik sakkia jalkojen välistä. Koiratanssi on siitä hassua, että käytännössä saan Fionan jo tekemään nämä kaikki. Kun vaan käsin ohjaa. Haaste onkin siinä, että saa liikkeestä koiralle niin uskomattoman varman ja selkeän, että se tekee sen pelkästä suullisesta käskystä. Tavoitteena olisikin Fionan kanssa treenata liikkeet tosi huippuunsa, jotta se aivan oikeasti erottaa, tietää ja tuntee jokaisen käskyn.

Zeldan kanssa on vähän sitä ongelmaa, että sillä ei ole kaikki liikkeet niin hyvin hanskassa. Sehän osaa ja tekee lähes mitä tahansa, ja seuraa miun tekemisiäni, joten voidaan hyöriä ja pyöriä miten päin vaan. Helposti vaan tässä tulee koiralle epätietoisuutta, ja Zeldahan monesti alkaa haukkua ja komentaa minua koiratanssissa. Senkin kanssa olisi ehkä syytä treenata perusliikkeitä paremmin käskysanan alle. Tuskin se itse asiassa osaa edes puoliakaan käskysanoista, se vaan päättelee miun tekemisistä, mitä sen pitäisi tehdä..

Jos aletaan tehdä Zeldan kanssa htm:ää, täytyy kyllä opettaa tosi hyvin kaikki seuraamispositiot. Siinäpä onkin haastetta, kun täytyisi keksiä kaikille asennoille oma käskysana, kääk. Tämä on taas se kohta, että kyllähän mie saan Zeldan seuraamaan vaikka nyt heti missä tahansa asennossa, kun vien sen omalla ohjauksella. Siinä onkin siis tavoitetta, saada opetettua jokaisen position käsky niin vahvaksi, että koira osaa pelkällä käskysanalla siirtyä oikeaan asentoon. Jos joskus tähän päästään, voisin kuvitella, että Zeldasta saisi tosi kivan htm-kaverin :) Ai niin, saatiin me Zeldallekin kotiläksy, vaikka tuo ei treeneissä ollutkaan - aletaan opetella sivuaskeleita, eli pohkeenväistöä näin tutummin termein ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti