keskiviikko 17. elokuuta 2011

Bensaa suonissa

Miun blogipäivitysteni ylä- ja alamäkien sarja saa jälleen jatkoa, parin vuodatuksen jälkeen onkin jo aika liidellä pilvissä. Koko eilisillan ja tämän päivänkin olen ollut yhtä hymyä, niin mahtavia olivat molemmat koirat eilen. Liekö kumpikaan ikinä tehnyt yhtä hyvin treeneissä, u s k o m a t o n t a :D

Asiaa ehkä auttoi se, että Fiona sai juosta pyörän vierellä koko matkan treeneihin. Kuus kilsaa asvaltilla = ei hyvä, mutta kuten on tullut mainittua, nyt ollaan siinä pisteessä, että Fiona tämän todellakin vaati. Pikkukoiran kanssa on uskomattoman helppoa pyöräillä. Se nostaa kierroksia siinä vaiheessa, kun mie hyppään pyörän selkään, mutta muutoin juoksee äärettömän nätisti ja rauhassa. Melkein kuin Zeldan kanssa olis liikenteessä, hih. Ja pyöräily itsessään siis ei nostata kierroksia, toisin kun voisi kuvitella, Fiona kulkee paljon rauhallisemmin pyörän vierellä juostessa kuin normaalisti kävellessä. (ja pyörän kello on nimeltään Fionan hiljennin, yksi rimpautus haukulle niin hiljenee heti, jee)

Treenipaikalla puolestaan koirat istuivat pyörän perässä kopassaan tunnin verran ennen kuin pääsivät hommiin. Ehkä tämäkin auttoi asiaa. On se kumma, että kahdestaan ollaan niin nätisti ja rauhassa, molemmat vaan makoilevat ja katselevat muiden treeniä. Mutta auta armias kun jompi kumpi pääsee ulos ja toinen jää vaunuun, kyllä alkaa älämölö vaunuun jääneellä yksilöllä. Zelda huutaa, Fiona huutaa, vinkuu ja ulvoo. Tälle asialle ehkä olisi vielä mahdollista tehdä jotain..

Kolmas seikka, joka kenties auttoi treenien onnistumista, oli vesisade. Ei satanut kaatamalla, mutta pientä tihkua koko ajan. Vaikka Zelda inhoaa sadetta, meillä on aina ollut sateella aivan huippuja treenejä. Ehkä se jotenkin vie pois sen, että koira lähtisi omille teilleen haahuilemaan..

Ja sitten itse treeneihin. Zelda teki ensin, ja sen vire oli jotain niin täydellistä! Vedin alkuun pikaisen tokotreenin, eli kaikki liikkeet miniversioina läpi ilman palkkaa parissa minuutissa. Aivan priimaa suoritusta. Ja ihka ekaa kertaa Zelda piippasi seuraamisessa! Ei ole ikinä vinkunut treenatessa!! Vaihtoehdot Zeldalla on räjähtää käsiin, eli haukkua ja juosta kenttää ympäri, tai tympääntyä, pysähtyä, iskeä nenä maahan ja lähteä haahuilemaan. Nyt se oikeasti piti itsensä kasassa ja seurasi tiiviimmällä kontaktilla kuin koskaan. Piippaaminen oli siis jopa hyvä asia, koska selvästi se esti haukkupurkauksen. Jes. Tätä lisää.

Sama meno jatkui itse tanssitreeneissäkin. Zeldan kanssa halusin neuvoja miun ohjaamiseeni. Ja niitä saatiinkin. Kuten olen todennut, en oikeastaan edes tiedä, mitä liikkeitä Zelda osaa. Monia sen liikkeitä on tosi vaikea listata erikseen. Paimenkoirana ja agilitykoirana se tietty lukee miun kroppaani ja käsiäni mielettömän tarkasti. Ja kun mie ohjaan, koira menee. Vaikka perse edellä puuhun. Nyt tulikin tiukka käskytys minulle jättää ohjaamisesta kädet pois, koska koira selvästi oli miun käsissäni kiinni. Joten tehtiin sama treeni uudestaan niin, että Marjolla pysyivät kädet selän takana.

Hitsi vie, sehän toimi!! Kun en päässyt huitomaan käsineni, oli pakko keskittyä aivan täysillä sanalliseen ohjaukseen niin, että koira varmasti ymmärtää ja osaa poimia liikkeet. Tehtiin seuraamista, pyörähdyksiä kesken seuraamisen, pujottelua, ohjaajan kiertoa, puolenvaihtoja ja kaikki nämä pelkällä suullisella käskytyksellä. En olisi ikinä uskonut, että Zelda osaa kaiken tämän!! Nyt täytyy oikeasti alkaa vahvistaa koiralle liikkeitä, ja ottaa itse selvää siitä, mitä se tarkalleen osaa. Zeldasta oikein näki, kuinka sen aivot raksuttivat, toinen keskittyi täysillä ja antoi sata ja yksi prosenttia itsestään. Ei noin ihanaa ja fiksua koiraa voi ollakaan :)

Tehtiin hommat koko ajan mein tanssibiisin tahdissa, siihen siis aletaan ohjelmaa rakennella. Sain jopa pujottelun tahditettua tismalleen musiikkiin. Zelda käynnistyy pujottelussa vähän hitaasti, mutta se selvästi johtuu siitä, ettei se ollut varma, tekeekö oikeaa liikettä (edelleen ilman käsiä). Sitten kun päästään vauhtiin, mie pystyn täysin säätelemään tahdin, jolla edetään. Sama kaikissa kahdeksikoissa ym. jalkojen kierroissa. Zeta lukee kroppaa niin hyvin, että kun oma paino siirtyy musiikin tahdissa, niin siirtyy koirakin. Olen kyllä tosi hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä tulevan ohjelman suhteen, ehkä me joskus ihan oikeasti päästään kisaamaan saakka :)

Entäpä sitten Fiona. Pikkukoiran kanssa lähdettiin heti alusta saakka hommiin näin: suunnittele ensin mitä teet. Neljän liikkeen sarja läpi ilman koiraa, ja sitten koiran kanssa rauhassa ja selkeästi. Fiona oli alkuun hihnassa, mutta saman tien sen irrotin, kun eka pätkä oltiin tehty. Fionan liikesarja oli seuraaminen, eteentulo, pyörähdys oikealle ja vasemmalle, hyppy, kahdeksikko jalkojen välistä, josta siirtyminen takaisin sivulle ja sama uudestaa. Tätä toistettiin muutama kerta musiikin tahdissa ja se meni täydellisesti!!

Jopa Johanna, joka yleensä on kaikkien kriitikko ja maanpinnalle palauttaja, hehkutti Fionaa suu korvissa :D Ja niin hehkutan kyllä minäkin. Miten koira voi tehdä noin täsmällisesti, keskittyneesti ja innoissan töitä!? Aivan uskomaton tunne itselläkin, kun kaikki sujuu. Voi mistä kaikesta ne ihmiset jäävätkään paitsi, jotka eivät harrasta koirien kanssa, hih. Kaiken huipuksi Heli ja bortsu-herra Elke treenasivat samaan aikaan, ja jossain vaiheessa huomasin, että liikutaan Fionan kanssa tosi lähelle Elkeä. Mutta eihän Fiona edes vilkaissut Elken suuntaan, se oli niin tiiviisti ja täysillä mukana miun tekemisissäni. Nyt vaan kun saisin aina pidettyä tämän saman fiiliksen Fionan treeneissä. Ei mitään yhteenottoja ja pään seinään hakkaamisia, kiitos, niitä on ainakaan ollut Zeldan kanssa ihan tarpeeksi. Edetään rauhassa, treenataan liikkeet valmiiksi asti ja palkataan usein, niin en ihan äkkiä keksi, mikä tässä voisi mennä pieleen.

Nyt tarvis vaan keksiä Fionalle musiikki. Aiemmin pohtimani vaihtoehto oli meillä nyt soimassa treenin taustalla. Johanna siitä totesi, että on ihan ok, mutta ei mitenkään täydellinen. Oli se vähän hidas Fionalle, kuten epäiltiinkin.. Mistä ihmeestä löytää kappaleen, joka on samaan aikaan nopea ja hidas?? :D Ehdotuksia vastaanotetaan!

Hurjat tsempit vielä Tiinalle ja Hekalle, joiden ihana ja upea Talentti-ohjelma saatiin treeneissä nähdä!! Pidetään teille täydellä sydämellä peukkuja pystyssä ja odotellaan innolla, että nähdään jakso televisiosta :) (ei me vaan ikinä uskallettais.. :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti