maanantai 26. syyskuuta 2011

Lucky number Thirteen

Dodiin, ja sitten paneudutaan ajatuksen kera eiliseen koesuritukseen. Lopputulos oli siis 160 ja puoli pistettä, juuri ja juuri 1-pisteen raja. Nyt en edes ala jossittelemaan, kun ei oikeastaan jäänyt mitään jossiteltavaa. (jos oltais saatu tulos 159,5p, niin kyllä varmasti löytyis jossitelulle aihetta :D)Paikalla makaaminen 8
Tuomari piti tällä kertaa alkulöpinät kehässä. Tämä on todella ärsyttävää, varsinkin alokkaassa - tai ainakin Zeldan kanssa oli. Oikeastaan Zeldan suurin kompastuskivi on kokeissa aina ollut nämä pätkät, jolloin ei tehdä mitään. Paikallaan sivulla istuminen oli hurjan vaativa suoritus. Nyt kuitenkin Zelda istui kuin nakutettu ja mahtavassa kontaktissa koko ajan. Kuten videolta näkyy, se tapittaa meikäläistä tosi tiiviist. Paitsi, juuri sillä hetkellä, kun liikkuri lopulta sanoo "käsky", vilkaisee Zelda, että mitäs siellä huutelet. Ja siltä raukalta meni ihan ohi, mitä mie sanoin.. Uusi käsky siis perään. :( Voi harmi, olis muuten ollut niin hieno.

Ja voi ihanaa, nyt on pakko hehkuttaa; Zelda otti heti lonkka-asennon!!! Ekaa kertaa se nyt näemmä hiffasi, että sen kannattaa maata toisella lonkalla, näin se pystyy makaamaan kauan. Vielä parempi, että se otti sen heti alussa. Joku tuomari tästä varmasti sakottaisi, mutta nyt ehkä jopa voisi tehdä voittajan paikalla makuuta, kun ei kiusata koiraa.. Zelda ei siis pysty makaamaan kunnon ryhdissä, joku paikka sillä ei kestä, ja se vääntelehtii ja nykii, kunnes on pakko nousta ylös. Mitä se selvästi ei haluaisi tehdä, vaan ennemmin raukka kärsii ja vetkuilee ees taas.. Mutta nyt siis makasi hienosti, pää vaan pyöri, mutta kroppa pysyi paikallaan. Jes :)

Seuraaminen taluttimetta 7
Meidän murhekryynimme tämä seuraaminen. Zeldalla kyllä putoaa vire sillä sekunilla, kun mie sanon seuraa. Se tulee mukana, mutta lopen kyllästyneen näköisenä, kävi haistelemassa teipit maassa matkan varrella, jouduin sanomaan sivu pysähdyksessä (en tiedä, kuuliko tuomari), paikka venyy ja vanuu sivulle ja taakse ja ties mihin. *huokaus* Pysyi kuitenkin mukana, ja seiska oli varsin osuva numero tästä suorituksesta. Olenkin alkanut miettiä, pitäisikö (taas) opettaa seuraaminen uudestaan aivan alusta lähtien.

Liikkeestä maahan meno 6
Heti perään tätä samaa tylsää seuraamista.. Koira oli siis alivireinen ja ei niin kiinnostunut tekemisestä. Mutta tällä kertaa minä katsoin taakseni ja annoin toisen käskyn. Sillä meni maahan. En oikeastaan edes muista, mistä kaksi pistettä meni. Olisiko koira istunut ensin, vai haukahtiko se maahan menossa? No anyway, ei mikään kaunis suoritus (ja tämä olisi Zeldalla kyllä puhdas kympin liike, jos vaan saisi vireen kohdalleen)

Luoksetulo 6
Olipa nätti läpijuoksu, heh. Zelda kyllä aivan selvästi mietti matkalla, pitäisikö sen pysähtyä. Vähän himmasi, meinasi ehkä jopa haukahtaa, mutta kun mie en reagoinut mitään, niin kiihdytti takas laukkaan ja tuli hienosti sivulle. Perjantaina kun tein tämän tallilla treenatessa, Zelda oli tietty paljon korkeammassa vireessä, se heitti maahan ja haukahti pysäytyksessä. Sillä sitten jätin toisen käskyn antamatta, ajattelin että läpijuoksusta saa paremmat pisteet kuin kaikennäköisestä ylimääräisestä säätämisestä plus haukusta..

Liikkeestä seisominen 8
Ja taas se sama tylsä seuraaminen jatkuu, boooooring.. Zelda himmaili seuraamisessa, ja videolta näkee, että se ennakoi, kun liikkuri sanoo käsky. Prkl. Zeldalla ei pahemmin ole ollut tapana ennakoida. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan vaikuttanut, tyypilliseen tapaansa se käveli muutaman askeleen vielä käskyn jälkeen, ilmeisesti siitä vaan lähti pisteet.

Noutaminen 10
Zeldalta täysin perussuoritus. Olen kyllä onnellinen, että olen saanut tehtyä Zeldasta jopa noutohullun. Niin paljon kuin se aikanaan inhosi ja yökkösi kapulaa, ei tietoakaan, että olisi vahingossakaan suuhun ottanut. Huippua :) (tosin en voi ikinä antaa kapulaa liikkurille kehään sisään mennessä, Zeldahan saa siitä kierrokset, ja yrittäisi vaan päästä kapulan perään..) Nyt kun saisi tämän saman innon vielä metalliin. Hyppynoudossa ei olekaan mitään ongelmaa.

Kaukokäskyt 10
Noudossa nousi koiran into ja kierrokset niin hyvin, että kaukot oli suorastaan lastenleikkiä sen jälkeen. Keskittyminen oli täysi kymppi ja niin myös suoritus.

Estehyppy 9
Edelleen kun koiralla oli kivaa, ei hypyssäkään ollut mitään ongelmaa. Nyt oli jopa sen verran virtaa, että yksi hau pääsi ilmoille hypyssä. Muutoin olisi ollut kympin liike sekin.

Kokonaisvaikutus 8½
Kuten tuomari totesi, kokonaisvaikutus nousi koko suorituksen ajan. Eikä mikään ihme, kun ne kivat helpot liikkeet on siellä lopussa :D Onneksi näin, koska poistuttiin taas kehästä tosi hyvillä fiiliksillä, koira loistavassa kontaktissa ja intoa täynnä. Näin se pitää mennä!

Nyt voin oikeastaan ekaa kertaa sanoa, että mie tiedän jo etukäteen, miten koira käyttäytyy ja tekee. Ja osaan jopa vähän säädellä sen virettä kokeessa. Hei, me käytiin kaksi toko-koetta kahden viikon sisään, ja voisin huoletta ilmoittaa sen kisoihin vaikka taas ensi viikonloppuna! Tämä ei olisi ennen tullut kuuloonkaan. Kisojen välissä piti pitää taukoa monta kuukautta, mieluummin vuosi, jotta Zelda ehti unohtaa kisatilanteen. Sehän löi aina ihan ranttaliksi, kun tiesi, ettei saa palkkaa eikä palautetta. Mutta nyt on toinen tilanne. Niin parasta :)

Zeldan tokotavoite alun perin oli TK1. Sitten kun saatiin se, jatkettiin kuitenkin avoimeen ja saatiinkin ykköstulos heti ekasta kisasta. Joten päätin asettaa tavoitteeksi myös TK2. Se ei ollutkaan ihan niin helppo nakki, mutta nyt on tuokin hanskassa. Mitäs sitten?? Seuraava tavoite voisi olla (ei missän nimessä TK3, ei edes VOI1) tulos voittajasta. Tai ehkä jo pelkkä voittajassa kisaaminen. Jotenkin taso nousee niin hurjan tuntuisesti avosta voihin, etten oikeasti tiedä, päästäänkö ikinä sinne asti. Toisaalta voittajassa on kyllä kivoja liikkeitä, kun seuraaminen on monessa olemattomassa roolissa. Me ollaan kuitenkin vielä niin noviiseja voin liikkeiden kanssa, etten niitä ihan äkkiä uskalla kehään lähteä tekemään. Varsinkin, kun vire on mitä on, täytyisi liikkeet saada älyttömän varmoiksi koiran päähän. Katsellaan mitä tuleman pitää, ja miten treenit sujuvat.

Toistaiseksi tavoitteina olkoot rally-tokosta RTK1, sm-kisoihin osallistuminen, sekä koiratanssiohjelman kasaaminen ja kisaaminen. Näillä mennään, ehkä voivottelukin vielä joskus mahtuu kuvioihin mukaan, mutta sillä ei tosiaankaan ole kiirettä. Zelda on vaan niin paras! :)

3 kommenttia:

 1. Heippa! Satuin eksymään taas blogiasi lukemaan. :) Onnea TK2:sta, joskin näin jälkikäteen! Mä kyllä katselin, että teillä on ihan samat ongelmat Zeldan kanssa kuin mulla Neldan (nimetkin rimmaa...). Meilläkin aina kokeessa vire laskee kuin lehmän häntä ja Neldasta tulee tylsistynyt hiippailija, joka keskittyy kaikkeen muuhun kuin itse asiaan. ALO-luokasta kuitenkin onnistuttiin rämpimään läpi ja nyt olisi kanssa AVO edessä.

  Onko sulla mitään vinkkiä tuohon noutamisasiaan? Neldakaan ei juuri kapulaa arvosta, mutta osaa kyllä hyvin pitää sitä suussaan. Mietin vaan, että miten meidän neidin saisi oikeasti rakastumaan siihen ja ymmärtämään, että se puunpalanen on tarkoitus mulle tuoda. :D Tara-shelttini sain hyvin opetettua noutamaan, mutta Neldan kanssa ei auta, vaikka päällään tanssisi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos loistavista vinkeistä! Annoit todella paljon ajattelemisen aihetta, sitä ihan alkoi pohtimaan, miksen itse ollut noita asioita tajunnut. :D Eiköhän me noutaminen saada kasaan, vasta ensi kesälle/syksylle AVO-kokeet kuitenkin tähtäimessä. :)

  VastaaPoista
 3. Joo, täytyy todella askel kerrallaan vaan tehdä tuota kapula suussa -seuruuta, ei ole Neldan kanssa oikotietä onneen tässä(kään) asiassa. :D Olenkin Neldan kanssa tehnyt noita sivullaoloharjoituksia kapulan kanssa ja ne sujuvat ihan ok, vaikka Nelda vähän kapulan kanssa jäykisteleekin siinä. :) Mä oon Neldan kanssa kyllä vähän leikkinyt tolla kapulalla, kun se ei onneksi pureskele sitä juurikaan, mutta tuolla tavalla saan kapulasta tosi jees jutun sille!

  VastaaPoista