lauantai 17. joulukuuta 2011

Rally-toko on kivaa!

Zelda on kyllä mahtava. Se on niin kiva koiruus, etten välillä uskokaan, kaikki virheet, mokailu ja syyttely menee täydellisesti ohjaajan piikkiin! Kuten myös tänäänkin. Mie onnistuin säheltämään, vaikka koira teki parhaansa. Vaikka kyllä me silti voitettiin eka avoimen luokan kisamme. Osallistujia oli neljä ja kaikki muut tekivät hylätyt suoritukset. Myö saatiin 83 pistettä (/100) :)

Olin taas täysin eri koiran kanssa kisaamassa kuin kuukausi sitten. Vaikka paikka oli sama, ja laji oli sama, koira oli kuin toisesta maailmasta. Zelda kävi taas pikkusen kierroksilla, kuten aina, kun lähdetään kisoihin tai treeneihin, varsinkin nyt ilman Fionaa. Tällä kertaa se höyryäminen vaan jatkui aina radalle saakka!

Kuten aina, alku lähti vähän tahmeasti käytiin. Pari ekaa kylttiä puuttuukin videolta, mutta ne nyt menivät koiran herättelyyn.. Kolmas kyltti olikin hyppy, ja siitäkös riemu repesi. Vähän sama kuin tokossa nouto. Sen jälkeen saikin vaan himmailla koiran vauhtia. Meidän suurin ongelmamme tällä hetkellä on selvästi Zeldan edistäminen. Sitähän se on aina tehnyt, mutta tokossa se ei muodostu ongelmaksi yhtään samassa mittakaavassa kuin rally-tokossa. Pujottelu ja spiraali ovat meidän painajaisiamme, koska joudun koko ajan törkkimään koiraa sivuun. Nytkin rapisi pisteet juuri tästä syystä..

Rally-toko on muuten oikeasti aika älyttömän vaikeaa! Tokossa keskitytään kokonaisuuteen ja yksi liike arvostellaan yhdellä numerolla. Rallyssa on ensinnäkin älyttömän pieni liikkumatila, kaikkien asioiden täytyy tapahtua juuri täsmällisesti oikeassa kohdassa. Pienestä kontaktin katoamisesta, haahuilusta, maan nuuhkaisusta, liian vinosta asennosta jne putoaa pisteitä. Jokaisesta erikseen. Ja kuten olen lukemattomat kerrat todennut, Zeldan tekeminen on aina vähän sinne päin. Itse en ole opettanut sitä täsmällisen tarkaksi. Nyt näihin tarvis alkaa kiinnittää huomiota, etenkin jos meinaa vielä voittajassa ja mestariluokassa kisata. Kääk.

Mutta itse tämän päivän suoritukseen. Kisarata näytti tältä:
Etukäteen ehdin pelätä kylttiä numero 9, jossa koira käsketään perusasennosta seisomaan ja kierretään koiran ympäri. Zeldalla ei ole hirmu hyvin hanskassa seisomaannousu vieressä, mutta se tosiaan kävi niin korkealla vireellä, että hyvin pomppasi ylös. Hyvä näin ;)

Houkutusta ei olla edes treenattu, mutta eipä tuo luonut pienintäkään silmäystä kohti namipurkkeja. Joku koira sinne jäi pitkäksi aikaa nuuhkuttamaan :)Virheet radalla:

Kyltti 3 (pujottelu edestakaisin): -1 kontr. Zelda edisti sen verran reippaasti, että yksi piste lähti (koira häiritsee ohjaajaa)

Kyltti 7 (maahan, istu): -10 tvä. Huuups, en yhtään huomannut, että mokattiin tämä kyltti. Heitin siis kymmenen pistettä kankkulan kaivoon kyltin virheellisellä suorituksella. Zelda tosiaan nousee seisomaan välissä, kun pitäisi siirtyä suoraan makuulta perusasentoon. Se on maassa niin edessä, ja kun käsken sivulle, se korjaa itsensä oikeaan kohtaan. En tosiaan tajunnut yhtään. Ensi kerralla ohjaaja tarkempana ;) (väärin suoritettu tehtävä)

Kyltti 11 (spiraali): -1 ov, -1 kontr, -3tvä. En kyllä äkkiä keksi, minkä ohjaajavirheen tässä tein.. Täytyy videolta tihrustaa. Zelda edisti taas niin törkeästi, että siitä lähti piste pois. Toisekseen minä menin laskuissa sekaisin, kun koko keskittyminen meni tuon yhden törkkimiseen, joten unohdin vauhdissa, kierrettiinkö jo kaksi tötsää. Korjasin siis kyltin ennemmin kuin otin kymmenen pistettä väärästä suorituksesta. (ohjaajavirhe, koira häiritsee ohjaajaa, tehtävän uusiminen)

Kyltti 12 (houkutus): -1 as. Ilmeisesti koira edisti taas niiin paljon, että siitä tuli tällä kertaa jo asentovirhe. (koira pois asennosta enemmän kuin ½m)

Summa summarum: kaikki virheet tulivat siitä, että Zelda edistää ja mie joudun sitä korjailemaan ja kävelemään päin! (paitsi tuo oma mokani kymmenen pisteen edestä) Siis kun saataisiin perusseuraaminen kuntoon, ei näitäkään virheitä tulisi. Tarvii varmaan ruveta tekemään paljon törppöjen kiertelyä, spiraali/pujottelu kun on käytännössä jokaisella radalla. Mutta kuten olen aiemminkin todennut, Zelda ei osaa seurata, eikä sillä ole hajuakaan, missä sen pitäisi kulkea. Jatketaan siis samaa treeniä ;)

Kiitos suuresti videon kuvaajalle! Alusta puuttuu pari kylttiä, tai ne olisi toisella pätkällä, mutta kun en edelleenkään saa videoita editoitua, niin tulee raakaversio. Latautuminen kameran omassa tiedostomuodossa kestää ihan tajuttoman kauan *huokaus*

Ollaan nyt käyty neljä rally-kisaa ja niistä kahdesta viety voitto kotiin. On tää vaan aika hauska laji näin kaikkien edellisvuosien turhautumisten, stressaamisten ja hiustenhalkomisten jälkeen, hih! :) (Odotellaan vaan, mikä ahdistus vielä seuraa, jos ikinä aiotaan tokon voittajassa kisata.. Sitä ennen tähtäimessä on kuitenkin rally-tokon voittaja, ja sitä jopa odotan innolla!)

1 kommentti: