keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Treenien hinta-pohdintaa

En ole onnistunut laisinkaan pääsemään sisään nykyisen seuramme toimintaan. Tai siis byrokratiaan lähinnä. Treeneissä on kyllä käyty varsin mukavissa merkeissä jonkin aikaa, kun onnistuttiin liittymään mukaan ilman kouluttajaa pyörivään porukkaan. Lauran, Jarin ja kumppaneiden neuvoilla mentiin ja treenit olivat suorastaan loistavia. Tästä ei valittamista, mutta seuran perinteisellä ryhmäjaolla en kyllä suostuisi toimimaan. Ja jos Fionan kanssa joudutaan vaihtamaan kouluttajaa ja treenikavereita neljä kertaa vuodessa, niin siihen ruljanssiin en kyllä lähde mukaan. Tällä hetkellä onkin kaikki suunnitelmat hyvin auki Fionan tulevien agitreenien suhteen..

Itse asiassa yritän kovasti mielessäni tätä vuotta kaavailla. Seuralla oli vähän ajatuksena aloittaa penturyhmä nyt keväällä ja on oltu kiinnostuneiden kanssa asiasta yhteyksissä. Mutta, minulla ei ilmeisesti ole oikeutta treenata ryhmässä, kun en ole jossain tietyissä viroissa seurassa. Hallitukselta voisi kai anoa poikkeuslupaa? Ensi syksynä olisi siis ensimmäinen mahdollisuus hakea Fionan kanssa treenipaikkaa seuralta (mölli- tai alkeisryhmästä).

Haluaisin mieluusti päästä jo nyt käymään joskus esteillä, joko yksinään, kavereiden kanssa tai tuuraajana ryhmissä. Selvittelin sitten, mitä tämä vaatisi. Ensinnäkin, pitää maksaa seuran jäsenmaksu 20e. Tämän lisäksi tulee maksaa jaksomaksu tälle keväällä. En ole viime vuonna tehnyt kisatyövelvoitetta (koska en ole treenannutkaan), enkä edusta seuraa, joten jaksomaksun suuruus on 340e. Lisäksi seura velvoittaa Sagin lisenssin jäseniltään, hinta 43e. En tee lisenssillä käytännössä mitään tänä vuonna, koska Zelda ei enää kisaa, eikä Fionan kanssa olla kisoihin menossa.

Jos siis haluaisin itsenäisen treenioikeuden hallille, tulisi se kustantamaan 403e. Aika paljon siitä, että silloin tällöin käy hallilla koiran kanssa, JOS siellä sattuu vapaata olemaan.

Kun seuralla on myös vaihtoehto vuokrata hallia ulkopuolisille ei-jäsenille hintaan 15e/tunti. Näin ollen voin seuran ulkopuolisena käydä lähes 30 kertaa treenaamassa samalla hintaa kuin seuran jäsenenä!

Lisäksi seuran uusilla jäsenillä ei ole tietenkään samoja vaatimuksia kuin vanhemmilla. Esimerkiksi kisatyövelvoitetta ei ole kukaan voinut tehdä uutena jäsenenä. Jos siis liityn ensi vuonna (tai syksyllä?) jäseneksi, ei kai minultakaan voi vaatia kisatyötä? Nyt sen joutuisin tekemään, vaikkei ryhmäpaikkaa olisikaan.. Näin ollen saisin ensi vuonna halvemmalla treenit kuin pysymällä jäsenenä tänä vuonna.

Ainakin näin tämän kuvion ymmärtäisin. Olen usein PP:ssä ihmetellyt, kuinka monimutkaisia systeemejä monilla koiraseuroilla onkaan! (eikä tässä ollut vielä läheskään kaikki; toimihenkilöt, etuuspisteet jnejne..) Kunnes nyt itse olen kaiken maailman sääntöjen keskellä, ja yritän ymmärtää, mitä saan seurassa tehdä ja mitä en.

Meillä on Toijalassa elämä niin helppoa :) Ryhmäpaikka maksaa muutaman kympin ja treenit on kerran viikossa. Meillä kouluttajina toimineilla on avain esteille, ja kentällä saa kuka tahansa käydä niin paljon kuin sielu sietää, kunhan ei ole treenit samaan aikaan menossa. Tästä mie tykkään! Toivottavasti ollaan taas kesällä Toijalassa, niin pääsen kaikessa rauhassa esteisiin tutustumaan pikkupiskin kanssa, ja ehkä joskus treenaamaan niin pitkälle, että voidaan taas täälläkin yrittää päästä mukaan ryhmään ilman kouluttajaa. (Myös aikanaan Tamskissa kaikki toimi niin helposti ja jouhevasti, vaikka iso seura onkin kyseessä! Harmittaa kyllä, kun meidän ihana vakkari-kouluttajamme lopetti kouluttamiset..)

Alan kohta kallistua yksityisten koirakoulujen kurssien puoleen, nehän ovat tämän pohdinnan jälkeen suorastaan halpoja, vaikka aina olen hintoja kauhistellut! :D

(ja tästä pohdinnasta jäi kokonaan pois se osuus, kuinka helposti/vaikeasti päästään autottomina treeneihin kulkemaan.. ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti